Як працюватимуть садочки та школи у Хмельницькому від завтра, 23 вересня

Як працюватимуть садочки та школи у Хмельницькому від завтра, 23 вересня
Фото - 18000
  • Від завтра в Україні посилюють карантинні обмеження.

  • Чи працюватимуть садочки та школи?

Умови “жовтого” рівня епідемічної небезпеки починають діяти вже завтра, 23 вересня. У цьому випадку навчання в школах буде очним лише за наявності у 80% їхніх працівників документів про вакцинацію або одужання від Covid.

Однак МОН повідомляє, що ця норма не стосується садочків, початкової школи та спеціальних закладів освіти.

  • Відео дня
    /li>

Зміни внесли до постанови Кабміну від 9 грудня 2021 року. Відтепер умова щодо наявності 80% вакцинованого персоналу не поширюватиметься на заклади дошкільної освіти, спеціальні заклади загальної середньої освіти та 1-4 класи закладів загальної середньої освіти. Вони продовжуватимуть працювати в очному форматі з дотриманням протиепідемічних норм. Міністр зазначив, що нові правила будуть діяти при «жовтому» та «червоному» рівнях епіднебезпеки.

Також Сергій Шкарлет звернувся до голів ОДА, директорів обласних департаментів освіти, керівників усіх закладів освіти та освітян з проханням свідомо поставитися до вакцинації.

У Хмельницькому учні 5-11 класів завтра, 23 вересня, теж йтимуть до школи. За словами керівниці департаменту освіти та науки міськради, зміни, які внесли в постанову Кабміну, не дають змоги вже зараз підрахувати кількість вакцинованих працівників. Тому дистанційне навчання поки для 5-11 класів вводитися не буде. Це, можливо, станеться із наступного понеділка. При умові, що кількість вакцинованих працівників буде менш як 80%.

При цьому Надія Балабуст повідомила, що вже 27 шкіл та 27 дитсадків уже досягли бажаних 80%. Чимало закладів близькі до цього і процес вакцинації активно триває.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що, за інформацією vsim.ua із власних джерел, наразі працівників у школах активно агітують до ін’єкції.  Ба більше - деяких відпускають з уроків, аби ті встигли вакцинуватися. Детальніше про все це читайте за посиланням.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up