Запитали в департаменті освіти про навчання хмельницьких школярів у “жовтій” зоні (ОНОВЛЕНО)

Запитали в департаменті освіти про навчання хмельницьких школярів у “жовтій” зоні (ОНОВЛЕНО)
Фото зі сторінки ТБЛ імені Артема Мазура у Facebook
  • Вже від завтра, 23 вересня, Україна переходить до жовтої зони епіднебезпеки.
  • Це означає, що очне навчання у школах буде можливим лише за вакцинації щонайменше 80% працівників.
  • Чи сядуть хмельницькі школярі за парти, запитали в представників місцевої влади.

Всі регіони України перейдуть до “жовтого” рівня епідемічної небезпеки вже завтра, 23 вересня. Це означає, що навчальні заклади будуть працювати, якщо щонайменше 80% персоналу матимуть “жовті” чи “зелені” сертифікати. Тобто отримають перше щеплення або пройдуть весь курс. В іншому випадку - учні будуть навчатися дистанційно.

До того як оголосили про введення жовтої зони на території України, журналістка vsim.ua неодноразово намагалися дізнатися, яка ситуація із вакцинацією персоналу в хмельницьких навчальних закладах. Адже в соцмережах активно стали ширитися чутки про примусову вакцинацію педагогів і навіть тиск на них з боку батьків. Все це відхилили в департаменті освіти. Сказавши, що подібних випадків у школах міста зафіксовано не було.

З усім тим стосовно кількості вакцинованих працівників у закладах освіти відповіді так і не вдалося почути. Тоді журналістка надіслала інформаційний запит до департаменту. Вчора, 21 вересня, надійшла відповідь:

Відео дня

Так, були надіслані лише відомості по загальній кількості працівників у навчальних закладах Хмельницької ОТГ. Тоді журналістка звернулася до управління охорони здоров’я міськради. Там пояснили - відомості щодо вакцинованого населення за категоріями вони не ведуть. 

Яким же буде навчання у жовтій зоні, запитала і в заступника міського голови Михайла Кривака. Чиновник пояснив, що в нього немає даних за кількістю вакцинованих працівників у школах. Відповідно, сказати, яким буде навчання в Хмельницькому він не зміг. 

Отож, чи навчатимуться очно хмельницькі учні, відповіді ніхто з представників місцевої влади не дав. Крім того, директор департаменту освіти та науки міськради Надія Балабуст сьогодні, 22 вересня, в коментарі ВСІМ сказала наступне:

За інформацією vsim.ua із власних джерел, наразі працівників у школах активно агітують до ін’єкції. Адже в середньому по школах вакциновано близько 40% працівників. Ба більше - деяких відпускають з уроків, аби ті встигли вакцинуватися. Також за нашою попередньо інформацією, навчання у школах в очному форматі “протримають” до кінця тижня задля проведення Дня міста. А вже потім будуть приймати рішення відповідно до кількості вакцинованих, Офіційно дану інформацію не озвучують.

Нагадаємо, вчора “Суспільному” повідомляла виконувачка обов’язків директора обласного департаменту освіти Дарія Басюк, що на Хмельниччині із 579 шкіл перейшли бар’єр у 80% вакцинованих працівників 149 навчальних закладів. 

ОНОВЛЕНО: Станом на 17:00 відомо, що поки дистанційного навчання у Хмельницькому не буде. Це стало можливо завдяки змінам, які внесли в постанову Кабміну. Згідно із нею, норма у 80% вакцинованих працівників не стосується дитячих садочків, початкової школи (1-4 класи), позашкілля та спеціалізованих освітніх закладів. Шодо учнів 5-11 класів, то у департаменті освіти та науки Хмельницької міськради поки вирішили не запроваджувати дистанційну освіту. Детальніше про все це можна прочитати за посиланням.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Mari Marina

    Це повний треш,але в нас типу існує свобода слова))))
  • Читач33

    а никого не смущает, что если даже отпускают с работы вакцинироваься, то человек после прививки должен быть на карантине 2 недели!!! т..к он может быть разносчиком инфекции!!! но никто не отсиживается дома- идут на работу!  а потом на детей валят, что это дети инфекции разносят, ну-ну

    Читач78 reply Читач33

    В вакцинах мРНК вообще нет вируса, ни живого, ни дохлого, никто ни на каком карантине быть не должен, этого и не требует никто.
  • Инна Загуровская

    Добровільно примусово роблять вакцинацію, і всі це розуміємо але захисту немає ... Ніхто нікому не боронить робити вакцинацію але за згодою кожної людини . Жах що твориться, повний Хаус. Не знаєш де правда ....😔

    Инеска Бусарева reply Инна Загуровская

    Инна Загуровская вакцинація добровільна-примусова
  • Олечка Стрийко

    Як день міст і сіл робити то про вакцину ніхто не питав))) а про школи і інші заклади то бігом ((( чого ті діти вдома навчаться і як випускникам ЗНО здавати???схаменіться!!!

keyboard_arrow_up