Яким буде навчання хмельницьких школярів після канікул: думки батьків, вчителів і влади

Яким буде навчання хмельницьких школярів після канікул: думки батьків, вчителів і влади
  • Осінні канікули хмельницьких школярів тривають до 1 листопада. 
  • Згодом можуть перейти на змішану або дистанційну форму навчання. 
  • Що про це кажуть вчителі, батьки та місцева влада?

Навчання українських школярів в умовах пандемії набуло нових форм. Навесні граніт науки гризли вдома. Вчителі надсилали завдання у Viber й проводили уроки за допомогою відеозв’язку. Хтось з освітян підходив до такого формату творчо. Наприклад, історик з Хмельницького провів низку уроків під назвою “Вечірні історії вуйка Тараса”. Детальніше про це ми вже розповідали раніше.  

Із початком навчального року знову переходити на дистанційне навчання довелося не всім. Здобувати освіту вдома відправлялися ті класи, де виявляли хворих на COVID-19. Таким чином, закінчили першу чверть. Школярі пішли на осінні канікули, що цього року тривають довше, ніж зазвичай. Такі зміни рекомендувала внести державна комісія ТЕБ і НС.

Отож, канікули хмельницьких учнів триватимуть до 1 листопада. Тим часом, у МОН України вже заговорили про подальшу форму навчання. Виконуючий обов’язки Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет повідомив, що навчання молодших класів забезпечать в очному форматі. У який спосіб будуть отримувати знання учні 5-11 класів, буде залежати від епідемічного рівня: у змішаній або дистанційній формі.

Відео дня

“Швидше за все - це буде змішана форма”

Виконуюча обов’язки директора департаменту освіти та науки ХМР Надія Балабуст каже, що швидше за все на учнів після канікул чекатиме змішана форма навчання. Тобто поєднання навчання “онлайн” і звичайного очного формату. За її словами, остаточне рішення прийматимуть після рекомендацій від МОН України, що мають з’явитися вже на наступному тижні. 

Що кажуть батьки

Журналіст vsim.ua запитала думку хмельничан, які мають дітей шкільного віку, стосовно нетрадиційних форматів навчання. Ідея як змішаної форми, так і дистанційної не дуже то й до вподоби батькам. Одні кажуть - “нехай держава забезпечує оснащенням”. Інші - “дурня це, а не дистанційне навчання”. Деякі з них пропонують свій варіант навчання в умовах пандемії. Наприклад, розподіл класу в кілька змін. Та і тут є свої “але”. Скажімо, додаткове навантаження на педколектив. Та до думки освітян ми повернемося пізніше. 

Ірина, мама учениці 8 класу

“Дистанційне навчання - це дурня”

Олександра, мама учениці 3 класу

“Страждає дитина і моя нервова система”

Ірина, мама першокласника

“Школа для того і потрібна, щоб навчати дітей”

Що кажуть вчителі

Не в захваті від нових освітніх тенденцій і вчителі. Мовляв, дистанційне навчання неефективне. А змішане вимагає додаткової оплати. Адже доводиться витрачати час й проводити вдвічі більше уроків. Читайте думку вчителів трьох різних предметів. 

Тарас Володимирович, вчитель історії

“Хто мені оплатить подвійну зарплату?”

Фото зі сторінки Тараса Володимировича у Facebook

Наталя Борисівна, вчитель фізкультури

“Кращого за живе спілкування з вчителем немає”

Фото Наталі Борисівни зі сторінки у Facebook

Валерій Іванович, вчитель інформатики

“Включили камеру і все”

Фото Валерія Івановича зі сторінки у Facebook

А якої ви думки щодо змішаного та дистанційного навчання? Залишайте відповіді в коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (26)
  • Читач50

    Думка вчителя інформатики абсолютно правильна і адекватна. Дистанційне навчання доречне лише для старшокласників і за згодою їх батьків. Дистанційка для молодших учнів-неприпустима і недоцільна.
  • Танюша Касаткіна

    За дистанційне!хоча б до Нового року!!!!
    Бо те,що у нас зараз робиться це жах,а діти є перенощиками інфекції для своїх рідних!
  • Анонім

    Надо то навчання. Читать і писати навчилися і працювати. Більше українцям не треба згідно менталітету. Непотрібні розумні, ніхто їм роботу не дає. Далі на клубніку у Польщу або порішати за посаду. А на програміста, як хто хоче, нехай самі з батьками вчаться

    Богдан Хмель reply Анонім

    Правильно.
  • Ольга Ланова

    Проти дистанційного навчання, тільки хто до нас прислухається....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up