З 5 березня - на навчання. МОН радить відновити роботу закладів освіти

З 5 березня - на навчання. МОН радить відновити роботу закладів освіти
  • Ситуацію з газом вирішили, запевняють державні службовці.
  • Уже з понеділка навчання в школах, садочках та вищих навчальних закладах рекомендують відновити. 

В Україні виник дефіцит газу. Через надзвичайну ситуацію, Міносвіти рекомендувало закрити навчальні заклади на "вимушені канікули", а "Нафтогаз" закликав споживачів газу зменшити температуру в оселях. 

Навчання в школах і садочках Хмельницького не призупинили. В департаменті освіти і науки пояснили, що для опалення газу їм вистачає. Натомість закрили більше двохсот закладів освіти в області. Таку заяву зробили освітяни області вчора, 2 березня. 

Сьогодні зранку, 3 березня, Петро Порошенко заявив, що критичну ситуацію з газопостачанням вже вирішили, ситуація із газозабезпеченням стабілізувалася, весь дефіцит газу повністю покрито. 

Відео дня

"На сьогодні ми маємо стабілізовану ситуацію з газопостачанням, маємо достатньо газу у підземних сховищах, на 2 млрд кубів більше, ніж минулого року... Відбір газу зі сховищ становить 115 млн кубів на добу.  Часи газового шантажу Росією вже минули, ніхто Україну на коліна не поставить", - заявив Порошенко, передає "Українська правда"

Сьогодні ж на сайті МОН з посиланням на рішення кризового комітету Міненергетики та вугільної промисловості України з'явилася рекомендація про відновлення навчання. 

З понеділка, 5 березня, усі заклади освіти - дитсадки, школи, професійно-технічні навчальні заклади та виші – можуть відновити роботу у звичайному режимі.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр Кропивний

    ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up