Школи, садочки і ПТУ в області закривають через газ. Яка ситуація у Хмельницькому

Школи, садочки і ПТУ в області закривають через газ. Яка ситуація у Хмельницькому
Фото департаменту освіти і науки Хмельницької міськради
  • Через нестачу газу навчання призупинять у навчальних закладах на Хмельниччині. 
  • Закриють школи, садочки і ПТУ до 6 березня. 
  • У Хмельницькому ж прийняли рішення не закривати освітні заклади. 

Міністерство енергетики рекомендувало тимчасово скасувати заняття у шкільних, дошкільних і вищих навчальних закладах заради економії газу. Мовляв, через проблеми з балансом “блакитного палива” потрібно зменшити тиск у трубах. Через вирішили влаштувати для шкіл, садочків і університетів “додаткові канікули”.

В департаменті освіти і науки Хмельницької ОДА вже визначились, хто піде на вимушені канікули. До 6 березня закриють шоли, дитячі садочки і ПТУ по області. 

- В нас було засідання комісії з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій в ОДА. Там було вирішено призупинити навчання у тих навчальних закладах, де опалення йде від газу з власних котелень. Це стосується шкіл, садочків і профтехучилищ. Університети мають автономне опалення, тому ми не можемо їм щось рекомендувати, - розповідає vsim.ua заступник начальника департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Тетяна Дупляк. 

Відео дня

У Хмельницькому школи і садочки на "додаткові канікули" не підуть. Про це журналістам повідомив начальник департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Роман Миколаїв.

- Не будемо ми нікого закривати, газу у нас вдосталь. Кухні наших закладів працюють на електроенергії. А для опалення комунальних закладів в наших "Теплокомуненерго" та "Південно-західних тепломереж" газу стане, - прокоментував головний освітянин міста. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • толік

    А чого вихователька попередила одягати дитину в садок тепліше, якщо в місті не прикривали газ?
  • Наталия Базелюк

    Що робиться?.не закриють,тому що вистачає газу,але учителя попередили,щоб одівалися тепліше,бо скрутять доступ газу.(при тому,що дітей більше півкласу не приходить)
  • Natasha Salii

    У Хмельницькому школи і садочки на "додаткові канікули" не підуть.

    Не будемо ми нікого закривати, газу у нас вдосталь.
  • Дроя

    Дурня. Краще б закрили. Невже це нормально — проводити навчання в холодних класах та у куртках? А потім дивуються чого це так багато хворих...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up