З музикою та донецькими педагогами: як у хмельницькій філії ДонНУ "відкривали двері"

З музикою та донецькими педагогами: як у хмельницькій філії ДонНУ "відкривали двері"
  • Хмельницька філія донецького вишу влаштувала День відкритих дверей.
  • До колишнього "ЦНТЕІ" з'їхались викладачі з Вінниці та Донецька.
  • Розповідали про престиж закладу та кількість спеціальностей.

Східний виш пустив своє коріння у Хмельницькому. У колишньому приміщенні "ЦНТЕІ" розташувалася філія донецького університету. Поки зі студентами тут негусто. Тож сьогодні, 4 березня, керівництво закладу влаштувало у філії вишу День відкритих дверей. 

Проводили його в актовій залі "ЦНТЕІ". Народу зібралась близько 100 чоловік. Більшість зацікавлених становили представники сильної статі. Пожвавлення біля дев'ятиповерхівки було помітно ще до початку заходу.

Адже перед будівлею припаркувався темно-синій автобус із викладачами вишу. Вони приїхали з Вінниці спеціально з нагоди Дня відкритих дверей. Та в приміщенні розташовуватися не поспішали. Натомість чоловіки та жінки бесідували перед входом до приміщення філії ДонНУ. До речі, емблему "ЦНТЕІ", що висіла зверху будівлі, вже зняли. Заступник керівника філії Микола Кулик розповів vsim.ua, що її замінять на традиційну емблему університету. 

Відео дня

Всередині будівлі відвідувачів зустрічав працівник філії та направляв до актової зали, де і мало відбуватися представлення навчального закладу майбутнім абітурієнтам. Звідти лунали ритми сучасної музики. Перед входом до зали усім роздавали буклети та листівки. На них зазначались умови вступу, кількість факультетів та переваги вишу. 

На сцені актової зали розмістили 9 інформаційних сендів за кількість факультетів. Перед сценою розташували ряд столів з численними буклетами та листівками. Та майбутні вступники не надто часто до них підходили. Адже подібні листівки кожному дали в руки.

Ректор Роман Гринюк протягом 30 хвилин розповідав про особливості донецького вишу, кількість та специфіку факультетів, викладачів та студентів закладу. Наприкінці все ж зауважив, що повноцінна робота філії залежить від числа абітурієнтів, які подадуть заяви на вступ. В іншому випадку, вступникам пропонуватимуть стаціонар у Вінниці, або ж заочну чи дистанційну форми навчання. 

- З 2017 року ми відкриваємо набір на всі спеціальності у хмельницькій філії, - повідомив присутнім Роман Гринюк. - В вас буде змога детальніше поспілкуватися з деканами всіх факультетів. Вони сьогодні приїхали сюди. Але після того як будуть підведені результати вступної кампанії ми визначимо формат роботи хмельницької філії. Якщо будуть створені групи кількістю більше 10 осіб, мова буде йти про денну форму навчання тут у Хмельницькому. 

Тож лише після того, як підрахують кількість абітурієнтів у філії зможуть сказати як навчатимуть та де житимуть майбутні студенти. Однак, вже зараз присутнім повідомили, що вони можуть подавати документи у філії, а їхати вчитися у Вінницю. 

Майбутні ж студенти слухали виступи, уважно вичитували брошури та весь час перешіптувалися між собою. 

Помітно було, що частину охочих здобували вищу освіту, становили ті, хто давно заінчив школуАбітурієнти прийшли з друзями та вичитували листівкиПеред входом до зали розмістили табличку приймальної комісії та пригощали солодощами.Актову залу опалювали системами "UFO"

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ірина Волошина

    цікаво за чий ошт вони будуть зимою опалювати це приміщення, якщо тудентів не наберуть

    Олег reply Ірина Волошина

    державна допомога їх виручить . але виш вважається одним з кращих в Україні.  Будемо бачити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up