10 червня у Хмельницькому будуть хлорувати воду. Що треба знати

10 червня у Хмельницькому будуть хлорувати воду. Що треба знати
Фото ілюстративне
  • У середу "Хмельницькводоканал" проведе промивку водопровідних мереж. 
  • В цей день воду не можна буде споживати.
  • На що варто звернути увагу містянам під час та після хлорування.

 

У середу, 10 червня, "у місті проведуть планову промивку та знезараження водопровідних мереж міста. Про це повідомляють у пресслужбі МКП "Хмельницькводоканал". 

З 10:00 до 17:00 вода буде непридатною до вживання та приготування їжі.

Хмельничанам радять після 16:00 почергово відкривати крани в мийках, раковинах і ваннах.  

Відео дня

Що треба знати про хлорування

Профілактична дезінфекція і промивка міських водопровідних мереж здійснюється двічі на рік на підставі плану, який погоджується з міськвиконкомом і санітарною службою міста з метою дотримання санітарно-епідеміологічного благополуччя хмельничан.

Як проводиться промивка водопровідних мереж

Процедура промивки водопровідних мереж здійснюється у кілька етапів:

– випуск води із водопровідних мереж міста;

– заповнення водопровідних мереж водою із підвищеною концентрацією гіпохлориту натрію;

– випуск води з дезінфікуючим розчином із водопровідних мереж і промивка мереж;

– здійснення постійного лабораторного контролю якості води;

– подача споживачам питної води.

Для дезінфекції мереж використовується гіпохлорит натрію марки А. Ця сполука у допустимій концентрації є абсолютно безпечною для життя та здоров'я людини.

Що робити, якщо після промивки з кранів тече неякісна вода?

Спершу необхідно відкрити крани та випустити незначну кількість води. Відкривання кранів необхідне для того, аби залишки гіпохлориту натрію разом із відкладеннями, що утворюються під час експлуатації всередині трубопроводів, не залишалися у трубах. Якщо випуск води не допомагає, необхідно зателефонувати до аварійно-диспетчерської служби МКП “Хмельницькводоканал” за номерами телефонів: 78-75-10 або 1567 та повідомити про проблему. 

Читайте також: Де у Хмельницькому відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вова Мазур

    Дістали вже...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up