125 подарунків хмельницькі волонтери зібрали для потребуючих дітей

125 подарунків хмельницькі волонтери зібрали для потребуючих дітей
  • Хмельничани стали «персональними Миколаями» для дітей з інтернату та кризових сімей, здійснивши їх бажання.
  • Цього року поїздка в інтернат із подарунками від «хмельницьких Миколаїв» планується 23 грудня.

Вже 3-й рік поспіль в Хмельницькому проводять  акцію «Лист Святому  Миколаю». Її організаторами є волонтери БФ «Центр Добриня» та БФ «ВО Твори добро».

Суть проекту полягає в тому, щоб в передсвяткові грудневі дні, багато хмельничан змогли стати доброчинцями та зробити щасливішими дітей, які обділені батьківською любов’ю та з маленьких літ стикаються з страшними реаліями життя.

Ще в листопаді діти пишуть листи до Святого Миколая, в яких зазначають, що саме їм би хотілось отримати від нього на свято. Потім волонтери досить активно починають поширювати ці листи серед знайомих. Коли такий лист потрапляє в руки доброчинцю, його завданням стає відповісти на конкретну дитячу потребу, про яку вона написала.

Відео дня

До 15-го грудня подарунки поступили на склад благодійників, який знаходиться в Палаці творчості. Там волонтери перевіряють, чи співпадають подарунки з проханнями дітвори. Така собі майстерня Миколая.

  • Взагалі, для даного проекту ми задіюємо дітей з інтернатів. Та цього року вирішили долучити ще й дітей з сімей, які потрапили у складні життєві обставини. Загалом, 110 листів від дітей з Ямпільської спеціалізованої школи-інтернат та 15 від дітей з кризових сімей Новоушицького району. Коли листи потрапляють нам в руки, ми розповсюджуємо їх серед друзів, благодійних фондів та організацій, - каже співорганізатор акції керівник БФ «Твори Добро» Максим Мужичук.

Всі листи  “розлетілись” всього за 3-4 дні. В тих листах діти, під супроводом вихователів, описували, як вони себе поводили протягом року і що бажають отримати в подарунок від Святого Миколая. Сума, якою волонтери обмежувались для подарунку – 300 – 400 гривень.  

  • Минулого року ми привозили дітям виставу. На цей рік теж, думаю, буде вистава про зло і як його перемагає добро, щоб змотивувати дітей на наступний рік бути чемними, - розповідає Максим Мужичук. – А після заключного слова Миколай роздасть подарунки.  Що до презентів, які ми готуємо для діток з кризових сімей, то їх ми передамо волонтерам з Нової Ушиці, які протягом року навідувались в ті сім’ї.

Директор Ямпільської спеціалізованої школи-інтернат ОленаРудь вже вдруге буде приймати хмельницьких волонтерів із розважальною програмою на свято Миколая та подарунками.

  • Наші діти цілий рік чекали цього свята, як дива. Вони заприятелювали з волонтерами і постійно з ними переписуються в соцмережах. Ми дуже вдячні людям, які їздять до нас, - каже директорка.

Така акція дає можливість проаналізувати потреби дітей з інтернату та дітей з кризових сімей. Діти з інтернату переважно просили в Миколая розвиваючі ігри, музичні плеєри, флешки, рідше теплий одяг. Діти ж із сімей, які потрапили у важкі життєві обставини, у листах просили взуття, рюкзаки та одяг.

  • Коли збирав дитячі листи з сімей, то помітив, що діти багато писали про взуття, одяг. У цих дітей не завжди є те, що їм суттєво необхідно. Звісно, у всіх сімей різні потреби, - каже Костянтин Ричко – волонтер з Нової Ушиці, який разом із дружиною Валентиною допомагає кризовим сім’ям.

Для звітності волонтери роблять фотографії з поїздок. А також кожен учасник акції, якщо бажає, може поїхати в інтернат зі святковою програмою і переконатись, що подарунки потрапляють саме дітям в руки.

  • Основна ідея даного проекту – дати зрозуміти, що ми поруч, – стверджує волонтер Максим. – прикрасити сірі будні цих дітей. Зав’язати дружні стосунки з ними. Можливо,  хтось з них згадає про нас в майбутньому і це його надихне так само допомагати іншим.

Для тих, хто бажає підтримати фінансово найближчі проекти благодійних фондів (поїздки в будинок пристарілих у с. Лонки та в інтернати у с. Вовковинці та с. Голеніщево), ось реквізити:

Отримувач: БФ «Центр Добриня»

Рахунок для благодійної допомоги:

Р/р 26007052421350

н/к 5169330510632612 Приват Банк.

Підготувала Ольга Янча

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:14 У Хмельницькому горів центральний продуктовий ринок (ФОТО, ВІДЕО) 20:27 На війні загинули четверо військових з Хмельниччини. Хто вони 19:38 Хто економить найбільше грошей на закупівлях. Ми дослідили дані «Prozorro» 19:16 Відпочинок у Бакоті: чим дивує природний парк цього року Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 18:43 Закон про мобілізацію: що про нього думають хмельничани (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:19 За знущання з батька суд покарав жителя Шепетівщини 18:00 Інформують про дії ТЦК: наскільки законна діяльність пабліків про повістки photo_camera 17:21 Переплатили за світло: 160 тисяч повернуть сільській раді на Хмельниччині 16:42 16-річна Софія Іскрук загинула в ДТП у Кам’янці. Що відомо про школярку 16:11 Дівчина з Хмельниччини здобула золоту нагороду Київського напівмарафону Незламності 15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up