18 вересня – яке сьогодні свято, іменини і чого не слід робити

18 вересня – яке сьогодні свято, іменини і чого не слід робити
Фото ілюстративне
  • Яке свято відзначають цього дня і до яких народних прикмет радять прислухатись?

Сьогодні, 18 вересня - Всесвітній день моніторингу якості води. Також у світі відзначають неофіційне свято - Міжнародний день читання електронних книг.

18 вересня відзначають ще єврейське свято Рош ха-Шана, що символізує початок нового року і завершення року, що минає.

18 вересня за народним календарем - День Єлизавети і Захарія. Наші предки вірили, що цього дня неи варто починати ніяких важливих справ.

Відео дня

Іменинники дня: Афанасій, Гліб, Давид, Єлизавета, Захар, Іраїда, Максим, Раїса і Федір.

В які народні прикмети вірили:

  • Пожовкле листя на деревах - до лютої зими;
  • Для людини, яка народилася 18 вересня, талісманом є камінь амазонит;
  • Якщо цього дня листя на горобині вже пожовкле - до ранньої зими;
  • Багато горобини на дереві - до дощової осені.

Що не радять робити:

  • Не радять пускати незнайомців до будинку;
  • Не рекомендується пригощати когось продуктами;
  • Не слід ходити у брудному одязі.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up