21 листопада на Хмельниччині відключатимуть світло за двома чергами одночасно: деталі

21 листопада на Хмельниччині відключатимуть світло за двома чергами одночасно: деталі

Енергетики повідомляють, що відключення відбуватиметься з 7.00 до 23.00.

У понеділок, 21 листопада, з 00:00 до 24:00 у всіх регіонах України застосують планові відключення. Про це інформують в Укренерго. Разом з тим графіки аварійних відключень не застосовуватимуть цього дня. 

— Протягом вихідних днів нам вдалося дещо пом’якшити обмеження споживання, незважаючи на різке похолодання. На понеділок, 21 листопада, додаткові аварійні відключення також не прогнозуються, — додають у компанії. 

Відео дня

Як відключатимуть світло на Хмельниччині

Разом з тим, 21 листопада, у Хмельницькій області застосування графіку погодинних відключень триватиме цілодобово. Світло відключать з 07:00 до 23:00. Відключення будуть здійснюватися одночасно за двома чергами.

— Будь ласка, поставтеся із розумінням до ситуації. Енергетики працюють в режимі 24/7, але об’єднана енергосистема України перевантажена внаслідок руйнувань об’єктів критичної інфраструктури. Погодинні відключення ж дозволяють стабілізувати роботу енергосистеми та ефективно здійснювати аварійно-відновлювальні роботи, — повідомляють в Хмельницькобленерго

Енергетики додають, що наразі не планують застосовувати в області графік аварійних відключень, але ситуація може змінитися.

Хмельничан просять перевіряти до якої черги відноситься конкретна адреса, адже графік час від час змінюється. Дізнатися актуальні відключення за адресою можна у розділі «Відключення» на сайті Хмельницькобленерго. Нагадаємо, наразі Хмельницьку область поділено на 4 черги. 

Яка ситуація в енергосистемі станом на 21 листопада

Голова Укренерго Володимир Кудрицький розповів, що наразі енергетикам вже вдалося виконати достатній обсяг робіт для того, аби стабілізувати ситуацію в енергосистемі після останньої масованої атаки 15 листопада. 

Завдяки цьому на вихідних відключення були плановими. Також аварійні відключення не прогнозуються і на понеділок. Однак обсяги обмеження споживання електроенергії збільшать. Це пов’язано зі зростанням споживання, яке характерно для початку робочого тижня. 

Також Кудрицький розповів скільки можуть тривати “значні” перерви в електропостачанні, від чого залежить збільшення або зменшення термінів відключень, навіщо економити, якщо світло і так вимикають та скільки може тривати блекаут. Про все це йдеться в сюжеті марафону “Єдині новини”:

Нагадаємо, криза в енергетиці почалась з обстрілів 10 жовтня. Саме з цього дня росіяни почали бити ракетами по український енергооб’єктах. Тоді ж вперше вдарили по електропідстанції в Хмельницькому. Востаннє приліт в обласний центр був 15 листопада. 

Чому не можна попередити про відключення заздалегідь

Також енергетики звертають увагу, що графіки аварійних відключень запроваджуються в дуже швидкому режимі і тільки в разі раптового виникнення аварійного дефіциту потужності. Зазвичай, в диспетчерів є всього 15 хвилин аби відключити світло. Тому попередити споживачів заздалегідь неможливо.

Наразі енергетики працюють над синхронізацією графіка аварійних відключень із графіком погодинних відключень, який опублікували у розділі «Відключення». 

Однак, на підприємстві зазначають, що інформація може змінюватися, тому варто періодично відслідковувати порядок черг та графік.

Поради на випадок аварійних відключень 

Важливо максимально зменшити обсяг споживання електричної енергії. Якщо у вашій оселі є світло, не вмикайте одночасно енергоємні пристрої, перенесіть використання таких пристроїв на нічний час з 23.00 до 07.00.

У патрульній поліції дали поради для населення на випадок аварійного відключення електроенергії.

Що придбати, щоб підготуватися:

  • свічки, ліхтарики, сірники, адаптер для зарядки телефонів у автомобілях
  • павербанки та акумулятори, батарейки
  • сухий спирт, туристичні примуси та балони з газом для них.

Дії під час аварійної ситуації:

  • вимкніть усі електричні побутові прилади, відімкніть з розеток
  • будьте особливо обережними під час використання свічок та сухого спирту
  • під час перебування поблизу проїзної частини, або її перетину обов'язково користуйтесь світлоповертальними елементами
  • в разі обриву та обвисання дротів не наближайтеся до них
  • будьте особливо обережними, коли знаходитесь в неосвітлених місцях в темну пору доби, не відпускайте дітей без супроводу дорослих.

Якщо ж ви потрапили у надзвичайну ситуацію, або стали її свідком копи радять звертатися до екстрених служб. 

 

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Читач09

    Коли вже в осташках включать світло вже третя доба пішла як ми без
  • читач34

    Гречани знову залишилися без світла на 12! годин! І без води! Таке враження, що з цього району намагаються зробити резервацію ...
  • Анна Кротенко

    Ніякого порядку не може злагоди ти у. місті ,, кращий мер,, Європи
  • Наталия Гуменюк

    Цей графік відключень зовсім не відповідає дійсності. Є будинки, в яких світло чомусь відключають постійно по 3, 4 рази в день. При тому що в сусідніх будинках виключають 1 раз в день.По тих телефонах, які вказані на цій сторінці постійно зайнято, або просто не піднімають слухавку. Тому скажіть будласка, де взяти інформацію що до відключення світла? Я розумію, зараз важкі часи, але коли в квартирі світло є пару годин, це занадто. Не має можливості підзарядити телефонів, павербанків, ліхтариків.

keyboard_arrow_up