Тумани, ожеледь, морози та небезпека на дорогах: прогноз погоди на тиждень по Хмельниччині

Тумани, ожеледь, морози та небезпека на дорогах: прогноз погоди на тиждень по Хмельниччині
  • Синоптики радять водія найближчим часом залишати свої автівки. В Україну йде циклон. 

  • Цього тижня очікують дощі, мокрий сніг, ожеледицю, налипання снігу та рвучкий вітер.

  • На понеділок в області оголосили І рівень небезпечності. Дізнавайтесь детальний прогноз. 

Листопад добігає кінця, а зима вже показує свій характер. Дороги засніжило. Автівки потрапляють в снігові замети. Синоптики попереджають про жовтий рівень небезпечності та ожеледицю. Що підготувала погода на прийдешній тиждень?

У понеділок в Україну прискаче черговий південний циклон. Тому очікуються дощ та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледиця, ожеледь та рвучкий вітер. Такий прогноз подає синоптик Наталка Діденко. 

На заході та сході України переважно хмарно, без особливих опадів. Температура повітря неймовірна у своїх контрастах — на заході та півночі від -2 до +2, у центральних областях +8+14 градусів (на Вінниччині близько нуля), у східних областях +10+18 градусів, на півдні +15+20 градусів.

Відео дня

Можливий у понеділок і мокрий сніг, і льодяний дощ, і дощ. На дорогах може бути дуже небезпечно. Температура повітря коливатиметься близько нуля.

Карта зі сторінки Наталки Діденко

В Українському гідрометцентрі додають, тиждень почнеться з похмурої погоди. У північних, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій та Черкаській областях вночі очікують невеликий сніг, вдень значний мокрий сніг та дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. На решті території дощі, вночі місцями з мокрим снігом. Вдень на південному сході та крайньому заході без опадів.

По всій Україні, крім південних та південно-східних областей, на дорогах ожеледиця. 

Вітер північно-східний, у південних та східних областях південний, 7-12 метрів за секунду, на півдні вдень місцями пориви 15-20 метрів за секунду.

Синоптики оголосили І рівень небезпечності, жовтий. Зазначають, що ускладнення погоди призведе до порушення руху транспорту на дорогах і вулицях.

— Одягніться завтра тепліше, затишніше, візьміть парасолі, тримайтеся подалі від глибоких калюж, великих дерев, не вибігайте на темну дорогу без світловідбивних стрічок, — закликає Діденко. 

Якою буде погода впродовж тижня у Хмельницькому?

У понеділок, 21 листопада, температура повітря коливатиметься від -2 вночі до -1 вдень. Вітер північний, 5-7 метри за секунду. Сонце в цей день буде рідко з'являтися з-за хмар. Увесь день йтиме сильний сніг, який до вечора повинен послабшати.

У вівторок, 22 листопада, очікується похмура погода, хоча у другій половині дня небо проясниться, щоб знову сховатися за хмарами. Без опадів. Вітер південно-західний, 3-5 метрів за секунду. Температура повітря прогріється до -5 вночі та +1 вдень.

В середу, 23 листопада, протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Удень та ввечері очікується дрібний дощ, ближче до вечора він посилиться. Вітер північно-східний, 3-5 метрів за секунду. Температура повітря прогріється до -3 вночі та +3 вдень.

У четвер, 24 листопада, хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів. Температура 0 вночі та +3 вдень. Вітер північно-західний, 3-5 метрів за секунду.

У п’ятницю, 25 листопада, хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів. Температура повітря: -1 вночі та 0 вдень. Вітер північно-західний, 3-5 метрів за секунду.

На вихідні, 26-27 листопада, стовпчики термометра піднімуться до -1 вночі та +2 вдень. У суботу Весь день у Хмельницькому буде хмарним. У неділю Хмарна погода протримається у Хмельницькому увесь день. Без опадів. Без опадів на вихідні

*за даними сайту sinoptik.ua. 

До слова, у листопаді Землю накриє декілька магнітних бур різної потужності. Цього тижня якраз буде одна із них. Метеозалежним людям ці періоди пережити важко, але є поради, які допоможуть уникнути негативного впливу сонячних спалахів. Дізнавайтеся скільки бур слід очікувати та коли вони відбудуться. А також читайте як вберегтися у матеріалі Магнітні бурі в листопаді 2022: календар небезпечних дат

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up