28 листопада – Гур’єв день. Що сьогодні робити, аби здоровим бути увесь рік

28 листопада – Гур’єв день. Що сьогодні робити, аби здоровим бути увесь рік
  • 28 листопада вшановують святих Гурія, Самона й Авіа, які зцілюють зуби та очі. 
  • У цей день вигонять нечисту силу із землі та тіла. 
  • Сьогодні починається Різдвяний піст.
  • Також у цей день роблять прогноз на майбутній рік. 

Сьогодні, 28 листопада, православні вшановують святих Гурія, Самона й Авіа. Жили вони в III-IV століттях. За легендою, вони зцілювали людей від зубного болю. Також Гурій лікував очні хвороби. Тож сьогодні, віряни просять святих допомоги та зцілення.

Помітили, що у цей день, 28 листопада, вдень часто мокра погода. На дорогах у цей час багато бруду. А вночі мороз сковує землю. Вважали, що це святий вигонить нечисту силу. Він не дозволяє їй сховатися від зими глибоко в землі.

"Гурій приїхав на рябій кобилі", - говорять у народі.

Відео дня
blockquote>

Вірили, якщо почути іржання коней у цей день, то це хороший знак.

Також у цей день виганяли злих духів із тіла. Обов'язково 28 листопада ходили у лазню. Вірили, що тоді весь наступний рік будеш здоровим.

Також 28 листопада починається Пилипівський або Різдвяний піст, який триває до 6 січня. У цей період утримувалися від розваг, намагалися не сваритися, їли лише дозволені продукти.

Також 28 листопада спостерігали за природою та робили прогноз на майбутній рік. Вважали, якщо сніг у цей день випав, то він пролежить до весни. Багато снігу у цей день, віщує хороший урожай.

Якщо в цей день дме сильний вітер, то вітряна погода буде до середини грудня.

Також говорять, що тепла і дощова погода на Гурія вказує на холодний та непогожий травень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up