31 січня — День народження горілки

31 січня — День народження горілки
agropolit.com
  • 31 січня 1865 року в Петербурзі Дмитро Менделєєв захистив свою докторську дисертацію — "Про з'єднання спирту з водою".

 

Сьогодні відзначають досить незвичайне — День народження горілки. Формально свято ніхто не встановлював. Причиною його появи став захист Дмитром Менделєєвим своєї дисертації "Про сполуки спирту з водою". Його метою стало вивчення питомої ваги водно-спиртових розчинів в умовах змін температури. Вважають, що саме ця дисертація стала основою для класичної горілки міцністю в 40 градусів.

Звісно ж, горілку Менделєєв не винаходив, адже напій з'явився набагато раніше. За одними даними, біле хлібне вино привезли до Росії зі Скандинавії ще у XVI столітті.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram та Instagram.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Из Даунбасса

    43 градуса в диссертации ... ))))))))))))
  • Iryna Nechiporuk

    Ох і свято.одні неприємності принесла горілка.
  • Valentina Sitaruk

    Алкоголізм, бійки,розборки побої, розлучення, вбивства, діти сироти ,недоглянуті, побиті, побиті до смерті ... ітд.думаю продовжувати не потрібно
    Придумайте свята що був привід до нових нещасть ,яких вже вистачає через горілочку
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up