5 червня в Україні буде нове послаблення карантину: що дозволять

5 червня в Україні буде нове послаблення карантину: що дозволять
  • Кабмін ухвалив рішення про подальше поступове зняття карантинних обмежень з 5 червня.
  • Нові послаблення стосуватимуться роботи кафе, ресторанів, літніх людей та авіапольотів.

Сьогодні, 3 червня, Кабінет міністрів прийняв рішення про послаблення карантину в Україні із 5 червня. Уже цього тижня дозволять повноцінно працювати закладам харчування, церквам – проводити богослужіння, авіакомпаніям – здійснювати внутрішні рейси.

  • "З 5 червня ми запустимо внутрішні авіаперельоти, а з 15 червня закордонне авіасполучення. Так само ми хочемо, аби з 5 червня кафе та ресторани почали приймати відвідувачів всередині. Звичайно, всі правила по дистанції та дезінфекції мають виконуватися", - наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє "Урядовий портал".

Отже, з 5 червня дозволяється:

- приймання відвідувачів у приміщеннях закладів громадського харчування, за умови дотримання протиепідемічних заходів;

Відео дня

- особам старше 60 років дозволяється не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;

- проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 м.кв;

- проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Нагадаємо, 12 березня Україні запровадили карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції. Перші послаблення карантинних обмежень стартували з 11 травня. Із 22 травня Кабінет міністрів прийняв рішення про встановлення адаптивного карантину в Україні. Він триватиме до 22 червня. 

З 1-го червня Україна перейшла до наступного етапу пом’якшення карантину, на якому дозволили роботу спортивних залів, фітнес-центрів і басейнів. Також частково відновили міжобласне сполучення.

На ранок 3 червня в Україні підтверджено 24 823 випадки COVID-19, з них 10 440 одужали, 735 померли. 

Читайте також:

Хмельниччина відновила автобусне сполучення з трьома областями 

В Україні відновили рух пасажирських поїздів: куди і коли можна поїхати з Хмельницького ​​​​​​​

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up