Шепетівчанка відсудила 100 тисяч моральної шкоди у водія, який її збив

Шепетівчанка відсудила 100 тисяч моральної шкоди у водія, який її збив
Фото зі сторінки Хмельницького апеляційного суду
  • Винуватцю аварії також заборонили сідати за кермо на три роки.


 

100 тисяч гривень моральної шкоди відсудила у водія «Renault» 85-літня шепетівчанка.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 28 квітня 2021-го. Жінка переходила дорогу біля міської поліклініки. У цей час 60-літній водій сів у припарковане біля аптеки «Renault» та почав здавати назад, щоб виїхати на дорогу. Під колеса йому і втрапила пенсіонерка.

Унаслідок ДТП жінка отримала закритий перелом шийки стегна. Водій опинився під слідством.

Відео дня

Шепетівський міськрайоний суд визнав його винним в аварії та дав рік умовно з позбавленням права на три роки керувати транспортними засобами. Крім того чоловік мав сплатити потерпілій трохи більше 50 тисячі гривень моральної та матеріальної школи.

Рішення не задовільнило жодну зі сторін.

Представник потерпілої в апеляційній скарзі наполягав на збільшенні суми відшкодувань та реальному, а не умовному покаранні винуватця.

Сам же водій своєї вини не визнав. Запевняв, що його авто навіть до одягу на жінці не торкнулося. Та й на «Renault» ні слідів, ні пошкоджень. А травмуватися старенька могла через велику яму, що була на дорозі. Жінка, ймовірно, просто оступила й впала на проїжджій частині.

Прокурор же впевнений: пенсіонерка впала, бо на неї автомобілем наїхав обвинувачений. Та й очевидці тому є, й висновки експертів.  

Апеляційну скаргу захисника обвинуваченого Хмельницький апеляційного суд відхилив. Водночас слушними вважає аргументи прокурора й частину зі заявленого представником потерпілої. Тому ухвалив новий вирок, зазначають у пресслужбі ХАС, 

Згідно з ним, окрім року умовно з позбавленням на три роки права керувати транспортними засобами, чоловік має сплатити вже 100 тисяч гривень моральної шкоди потерпілій.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up