“Аби не росли на лавках з пивом”: у Ружичній відкрили перший спортмайданчик для міні-футболу

“Аби не росли на лавках з пивом”: у Ружичній відкрили перший спортмайданчик для міні-футболу
  • Його облаштували на території СЗОШ №19.
  • На це з міського бюджету витратили 1,5 мільйона гривень.
  • Пускатимуть на майданчик не лише учнів. 
  • В позаурочний час він буде відкритий для всіх мешканців мікрорайону.

Будівництво спортивного майданчика для міні-футболу зі штучним покриттям на території 19-ї школи розпочалося ще наприкінці 2018 року. Спочатку склали проект. За даними Prozorro на нього витратили 73 тисячі гривень. Далі оголосили тендер. В ньому взяла участь лише одна компанія. Це приватне підприємство “Поділюкс”. 27 грудня минулого року оголосили результати тендеру. Згідно них, вищезазначене підприємство мало облаштувати майданчик за 1 499 500 гривень. 

Завершили будівельні роботи на початку літа. А сьогодні, 28 серпня, спортивний майданчик відкрили з урочистостями та символічним перерізанням стрічки. До речі, в Ружичній таких майданчиків ще не було. Діти з цього мікрорайону їздили грати у футбол в центр та до шкіл, де такі майданчики вже працюють.

Це перший майданчик, який відкривають у Хмельницькому в навчальному році 2019-2020. В першій чверті планують запустити в роботу ще 4 в різних мікрорайонах міста. Всі вони будуть облаштовані на територіях шкіл. Деякі будуть багатофункціональними. Тому вартість кожного майданчика різна. Про це на відкритті розповів міський голова Олександр Симчишин.

Відео дня

  • Майданчик ми побудували тут для того, щоб наші діти мали можливість займатися спортом та розвиватися. Аби вони росли здоровими, не росли на лавках з пивом, а зростали на спортивних майданчиках, займаючись футболом, баскетболом, регбі, художньою гімнастикою. Всім тим, що спонукає до руху. Бо рух - це життя та здоров’я. А ми маємо виховати здорове покоління, - наголосив мер.

Під час відкриття міська влада та дирекція школи пообіцяли, що майданчик буде доступним для загального користування. Після уроків сюди зможуть прийти мешканці мікрорайону та всі бажаючі, для того, щоб пограти в футбол або займатися гімнастикою на зручному покритті.

  • Під час уроків тут займатимуться діти, а в другій половині дня, ласкаво просимо усіх на майданчик. Він працюватиме у світлу пору доби. Раніше у нас не було такого гарного поля, діти займалися у спортзалі. Три роки тому ми облаштували тренажери на вулиці. Зараз наші можливості розширилися в нас багато потужних спортсменів і їм це звісно велика радість. Таких майданчиків у Ружичній немає, тому ми нікому не відмовлятимемо у можливості відвідувати наш, - зазначив директор школи Валерій Проектор. 

Нагадаємо, що з початку 2019 року - це 22-й спортивний майданчик, який з’явився у місті Хмельницькому. Вони різні за функціональністю. Є лише для міні-футболу, є багатофункціональні - для занять різними ігровими видами спорту. Облаштовані майданчики як на території шкіл, так і в дворах багатоповерхівок різних мікрорайонів міста. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вадим Миколайович

    Ще б у Лезнево відкрили....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up