Активісти вирішили створити громадський патруль після того, як копи не "оформили" п'яного водія

Активісти вирішили створити громадський патруль після того, як копи не "оформили" п'яного водія
Фото : kharkov.dozor.ua
  • Вийти на патрулювання активісти «Стоп корупції» вирішили після нічного непорозуміння з п'яним водієм "ВАЗу" і поліцейськими.
  • Копи не написали протокол за 130 на водія, якого затримав голова ГО Артур Сторожук.
  • У патрульній кажуть -  не дали хід справі, бо не мали доказів.    

 

 

Активісти хочуть створити свій патруль. Голова громадської організації «Стоп корупції»  Артур Сторожук заявив, що патрульні поліцейські не справляються з своїми обов’язками, навіть звинуватив їх у бездіяльності. Такого висновку дійшов після п'ятничної зустрічі з копами. 

Що було у вечір п'ятниці 

28 жовтня Артур Сторожук затримав п’яного чоловіка, який, за його словами, керував машиною «під шофе». Він заблокував сіру «дев’ятку» в дворі будинку і подзвонив на «102».

Відео дня

 - Водій заїхав в двiр з iншого боку, став так, що закрив в'їзд на парковку, двигун не глушив. Я йому посигналив – реакції не було. Вдруге - те ж саме. Вийшов, постукав, вiн вiдчинив вiкно - сморiд, непевна мова та решта ознак, - розповідає активіст. - Вийшов вiн сам, але спочатку перебрався на пасажирське сидіння, боявся, що я знiмаю на вiдео, як вiн виходить.

За словами Артура Сторожука, на «102» він телефонував тричі, а на екіпаж патрульної йому довелося чекати 40 хвилин. А поки копів не було, то водій переставив автомобіль на парковку. 

- Пізніше він осмілів, коли довго не їхав патруль, сiв за кермо та переїхав на 7-8 метрiв далi та правiше, щоб виглядало нiби авто було на парковцi.  Але виїхати взагалі з двору не мiг - я перегородив йому виїзд, - продовжує Сторожук.

Для "оформлення" не було доказів

Коли патрульні приїхали на виклик, то застали водія «ВАЗу» біля авто. Ні фото, ні відео підтвердження того, що чоловік керував ним Артур Сторожук не надав. 

Навіть підтвердити те, що громадянин був п’яним, не можна. Тест на місці поліцейські не проводили. Речник патрульної поліції Роман Мартинюк пояснив, чому водія не затримали. Крім того, за його даними, від моменту виклику на «102» і до моменту прибуття на місце копів пройшло не 40, а 13 хвилин.

- В патрульних не було підстав затримати водія, бо вони не були свідками того, що він рухався, -  каже Роман Мартинюк. -  Навіть протестувати його на «Драгері» не мали законного права  без свідків, які зможуть дати письмове пояснення. А на час прибуття він стояв біля транспортного засобу, а не був в машині.  Не було факту руху. Патрульні сказали йому (Артуру Сторожуку, - прим.авт), що готові написати у разі підтвердження порушення протокол, подати в суд, але йому потрібно написати заяву. Він відмовився.

Відео з місця оприлюднили поліцейські. У розмові чути водія автомобіля. Попереджаємо, що у відео присутня ненормативна лексика. 

Звернулися до мера 

Після цього інциденту Артур Сторожук написав у Фейсбуці гнівний пост, а сьогодні на сайті «Стопкору» з’явилася інформація, що активісти планують створити свій, громадський патруль. Вони вже звернулися до міського голови.  Хочуть діяти за принципом громадського формування. Але разом із копами їздити по дворах не будуть точно. Поки що свій формат тримають в секреті. Окрім безпеки громадян, слідкувати хочуть і за роботою патрульних.  

«Патруль хочуть заснувати для охорони громадського порядку, дотримання норм чинного законодавства, профілактики правопорушень та бездіяльності з боку поліції міста. Від керманича міста активісти чекають дозволу на запуск громадського патруля та надання представникам формування відповідних повноважень», - йдеться у повідомленні.

До слова, членам громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, згідно закону, дозволено носити зброю.

Довідка "ВСІМ"

У Хмельницькому, відповідно до рішень виконавчого комітету, зареєстровано 11 громадських формувань з охорони громадського порядку, в яких налічується 379 осіб.

Зареєстровані:

громадське формування при ЖЕК №1, «Стражнік», «Легіон»,  «Фортеця», «Шелтер Плюс», «Українське козацтво» «Плоскирівська сотня», «Подільська Січ», «Хмельниччина. Самооборона та громадська безпека», «Нагляд», «Громадська безпека».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • 777

    ....ты главное  себя береги.....с корупцией борись.....а то на ботах решил отыграться...
  • Артур Сторожук

    И еще порадовало, когда мужик пишет под женским псевдонимом. Немного педерастией попахивает...

    coch7v coch7v reply Артур Сторожук

    ну хоть такие дела тебя радуют.)..хотя  нормальных радует другое..
  • Артур Сторожук

    Ну что - в наш век технологий пробить все IP адреса комментаторов не составило проблемы. Как и ожидалось, почти все комментаторы - обиженные мусора. Не скрывал своей личности только Лужняк (Андрушенька, следи за пальцами, мы с тобой в детсаду на соседних горшках не сидели, так что обращайся ко мне как положено). Все остальные клоуны - один ко мне позволил себе неуважительно обратиться, Войтюк фамилия, до сих пор расхлебывает, уже не смелый, не дерзкий, и не служит. Постепенно понаходим и повышвыриваем из полиции вас всех. Для непонявших - наш патруль даже близко не собирается помогать полиции, мы сами предотвратим нарушения Закона, в том числе и со стороны полицейских. Ни о какой работе совместной речи не идет. И еще, херои интернета и компьютерные бойцы - хорош ссыкливо клавать, кто там такой бесстрашный и крутой - что ж никто мне в глаза не смог сказать? И в дальнейшем вас всех щемить будем, а начнем с аноним-комментаторов. Ждите, убогие.

    coch7v coch7v reply Артур Сторожук

    ......попустись....пол города сьемных квартир с  интернетом.....смотри   случайно  себя не защими......

    PAL reply Артур Сторожук

    Грозный ты очень, как я погляжу. Подобных организаций, в городе, столько, что плюнуть некуда. А воз и ныне там. Но если у Вас получится, то флаг Вам в руки. И позволь один совет - сдерживай свои эмоции, иначе ничего у тебя не выйдет.

    Артур Сторожук reply PAL

    Какой есть, не обессудь. За совет спасибо.
  • 777

    .......иди  пенсионерам помогаем а не ментам.....голова
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up