Акції протесту проти Андрія Єрмака пройшли по всій Україні: що було у Хмельницькому

Акції протесту проти Андрія Єрмака пройшли по всій Україні: що було у Хмельницькому
  • На майдан Незалежності прийшли два десятки юних хлопців та дівчат. 
  • Вони розгорнули плакати з промовистими написами проти Єрмака.
  • Просили про відставку керівника Офісу президента України Андрія та подали звернення до голови Хмельницької ОДА. Що в ньому було?

Хвиля протестів проти голови Офісу президента Андрія Єрмака прокотилася Україною. Сьогодні, 20 травня, о 14:00 в різних обласних центрах пікетували під стінами ОДА. Акцію організувала політична партія Національний Корпус. Вони вимагали звільнити керівника Офісу президента із займаної посади. Головна причина: підписаний у Мінську документ про створення “консультативної ради”. Наймасштабнішою була акція у Києві. Вона пройшла у Маріїнському парку під час проведення пресконференції президента Володимира Зеленського. Долучилися також в Одесі, Харкові, Львові, Полтаві, Івано-Франківську. 

Не залишився осторонь і Хмельницький. Під стіни Будинку рад прийшли два десятки представників місцевого Нацкорпусу. Здебільшого це були юні хлопці та дівчата. Вони розгорнули плакати з написами проти Єрмака. 

Організатори акції написали колективне звернення та віднесли його голові ОДА Дмитру Габінету. У ньому зазначили, що “вважають неприпустимим зайняття посади керівника Офісу президента особою, чиї дії сприяють реалізації політики держави-агресора, а також яка, ймовірно, причетна до вчинення злочинів проти основ нацбезпеки України та корупційних правопорушень”.

Відео дня

Акція тривала близько 15 хвилин. З організаторами поспілкувалися журналісти vsim.ua.

Подібні акції представники Нацкорпусу проводять не вперше. Координатор із Хмельницького розповідає, що зазвичай до них дослухаються. За словами Єгора, завдяки масовому резонансу, вдалося посунути з “мертвої точки” кілька резонансних справ пов’язаних із діями проти державності України. 

До акції долучилися представники ГО “Ветеранське Братерство”. Вони також підписали звернення до голови ОДА та просять звільнити Андрія Єрмака. Журналістам пояснили, що акцію планували ще у квітні, однак через карантинні обмеження не могли її провести. Зараз, за словами голови громадської організації Миколи Зозулі, виконали все відповідно до карантинних вимог. 

Дана акція була ініційована ще кілька тижнів тому. Тоді лідер Нацкорпусу Андрій Білецький анонсував захід та назвав дві причини, через які, на його думку, Єрмак є “однозначно негативною фігурою”.

«Перша причина – він вже встиг засвітитися в корупційному скандалі з продажем державних посад, хоч і через свого брата – фейкового ветерана. Я ненавиджу фейкових ветеранів, тому що вважаю присвоєння того, за що помирали й калічилися люди, одним з найогидніших видів обману», – сказав Білецький.

«Друга причина – як на мене, Єрмак є провідником російського сценарію на Донбасі. Єрмак такий же агент впливу Росії, як і Сивохо, який нещодавно був вибитий Нацкорпусом зі статусу радника секретаря РНБО. Тому і проти Єрмака однозначно будемо боротися», – додав він.

Довідково: Андрій Єрмак став наступником Андрія Богдана та очолив Офіс президента України 11 лютого 2020 року. З того часу його діяльність наданій посаді супроводжувалася низкою резонансних публічних скандалів:

Наступник Богдана в ОПУ фігурує у гучному скандалі навколо «порятунку» Кличка від звільнення з посади голови КМДА

Андрій Єрмак потрапив в гучний корупційний скандал (ВІДЕО)

Спіймати Єрмака? Хто вів запис розмов брата керівника ОП і хто там ще фігурує – «Схеми»

Єрмак розповів про майбутнє консультативної ради з представниками ОРДЛО

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Олег Осадчук

    Хлопці - Респект!!!! Будете анонсувати - буде більша підтримка. А диванна ЗЕвата нехай гавкає з дивана - вони нічого не вирішуюють.
  • Мастер Автополив

    мощно выступили, совсем спронсоры зажабились.
  • Андрей Богуш

    під час карантину всі масові заходи заборонені, не бачу взагалі сенсу до чого ця акція, тільки хіба що для самопіару.
  • Liudmyla Suprunovska

    Хочу сказати не стосовно Єрмака, а, взагалі, щодо подібних акцій. Про, практично, кожну з таких взнаю під час або після їх проведення. Але ніколи - до початку. Навіть не всі члени таких акцій не знають конкретно про їх суть, тобто все проплачено. Тому до подібних акцій ставлюся несерйозно.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up