У Хмельницькому попрощалися з Героєм України Олександром Петраківським

У Хмельницькому попрощалися з Героєм України Олександром Петраківським
  • Олександр Петраківський помер 29 серпня після семи років боротьби за життя.

  • Без батька залишилася маленька дочка.

Герой України, Почесний громадянин Хмельницького Олександр Петраківський помер після семи років боротьби за життя. Сьогодні, 2 вересня, на майдані Незалежності у Хмельницькому з Олександром прощалися сотні хмельничан. Серед них були рідні, друзі, бойові побратими та представники влади.

Труну з тілом супроводжували військовослужбовці 8-го полку спеціального призначення ЗСУ. В ньому Олександр служив ще до участі в російсько-українській війні. Також командував його ротою на фронті.

Відео дня

Як відомо, Олександр отримав поранення в голову у липні 2014 року поблизу міста Щастя. Тоді в бою він віддав свого шолома побратиму, чим врятував йому життя. Через лікарську помилку в харківському шпиталі в Олександра почали відмирати клітини мозку. Впродовж 7 років лікарі з Ізраїлю, Польщі, США та України намагалися його врятувати, однак 29 серпня 2021 року серце героя зупинилося.

Заупокійну Службу очолив єпископ Хмельницький і Кам'янець-Подільський Павло. Йому співслужили представники різних християнських конфесій міста.

Після відправи попрощатися з Олександром могли всі, хто зібрався на майдані. Люди стали у величезну чергу, щоб віддати шану герою й підтримати його близьких.

Чимало хмельничан не могли стримати сліз. Багато з присутніх фінансово й морально підтримували сім’ю Олександра під час його лікування та реабілітації.

Наказом Міністра оборони України підполковникові Петраківському Олександру Петровичу посмертно надали звання «полковник».

Після прощання катафалк з труною вирушив до Алеї Слави у Раковому. Там Героя поховають з поряд з тими, хто віддав життя за незалежність України.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (39)
  • Іван Іванов

    Вічна пам`ять Герою і співчуття рідним!
  • Олександр Тищенко

    😢😢😢😢😢✌️🇺🇦
  • Маріч Шевчук

    Вічна пам'ять і царство небеснеє герою
  • Tetiana Norchuk-Derkach

    Які ПОПИ жирні, відгудовані. Їх бі в АТО.

keyboard_arrow_up