“АвтоЄвроСила” буде перекривати рух на виїзді із Хмельницького

“АвтоЄвроСила” буде перекривати рух на виїзді із Хмельницького
  • Активісти виступатимуть за зміни законів про розмитнення авто на іноземній реєстрації.
  • Планують у вівторок, 20 листопада, провести акцію непокори на майдані Незалежності
  • Також будуть частково перекривати рух із та в місто.

Українці з авто на іноземній реєстрації знову почали активно піднімати питання про розмитнення. Усе через прийняті закони 8487 та 8488. Згідно із ними, вводиться нова система розмитнення, стає більш жорстким контроль за так званими “євробляхами” й запроваджується система штрафів.

Чому влаштовують акцію непокори

Прийняті законопроекти викликали хвилю обурень. Найбільш активно виступає організація “АвтоЄвроСила”. Вона пропонує змінити формулу, за якою проходитиме розмитнення. Кажуть, що за рахунок цього воно має стати більш дешевим і доступним для українців.

Для прикладу наводимо текст петиції про скасування законів 8487 та 8488, яку зареєстрували на сайті президента України:

Відео дня

Приклад розмитнення автомобіля по новим законам:

Авто 2003 року випуску, 1,6 бензиновий двигун, вартістю в 2000 евро

Акциз: 15 років*1,6двигун*50 коеф. для бенз.дв.=1200 евро (зі знижкою 600 евро)

Процент ПДВ, держ. мито та пенсійний фонд це ще 35% (700 евро) від вартості авто, яку незрозуміло хто буде оцінювати. Як правило це готова корупційна складова для робітників митниці, які будуть завищувати вартість для того щоб отримати хабар.

В результаті ми маємо розмитнення в розмірі 95% від вартості авто, що є неприпустимим.

Ті штрафи за порушення транзиту взагалі порушують права українця, який працює в Європі і хоче на свята на своєму власному авто провідати своїх батьків чи родичів, так як через консульство це зробити нереально.

Таксисти, які і так не від хорошого життя працюють на цій праці, щоб прокормити свої родини чому мають платити такі штрафи?!

Пропозиція, зробити одну єдину формулу для розмитнення автомобіля

Наприклад:

Двигун 1.6*коефіцієнт для бенз.50*коефіцієнт віку(див.нижче)

Коефіцієнт віку для авто до 5 років- 30

Коефіцієнт віку для авто від 5 до 10 років -15

Коефіцієнт віку для авто від 10 і більше років -7

Тобто 1.6*50*7=560 євро

Де і коли пройде акція

Акція непокори організацією “АвтоЄвроСила” запланована на вівторок, 20 листопада. Вона має пройти в багатьох містах України. В тому числі і в Хмельницькій області. Зокрема, о 10 ранку активісти планують зібратися на майдані Незалежності. Тут планують анонсувати свою акцію та підготувати звернення до влади.

Із майдану Незалежності акція переїде до Давидковецького перехрестя. Там планують влаштувати часткове обмеження руху транспорту. За словами координатора акції непокори у Хмельницькому Валентина Корнійчука, там мають вишикувати близько 200 автомобілів у шахматному порядку. Також активісти збираються ходити через пішохідний перехід. Планують пропускати автомобілі екстрених служб, пасажирські автобуси й автомобілі з дітьми в салоні. про тривалість акції поки не говорять. Припускають, що вона може бути безстроковою.

Також у Хмельницькій області акції будуть проведені поблизу Кам’янця-Подільського і Шепетівки. Є можливість ознайомитися з повною картою акції непокори.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (116)
  • Іван Петренко

    не будуть. на всі акції будуть виїзжати представники воєнкомату.
  • Александр Дорофий

    интересно... бляхеры бастуют а кто их тачки охраняет ? ведь скрутить номера либо вообще "взять на прокат" изи ? и кстати за нелегальную бляху даже не накажут....

    Pasha Tabachynskyy reply Александр Дорофий

    Александр Дорофий взагалі не розумію що можна добитись перекриваючи в’їзд  в місто? Розпалити ненавість до себе звичайних людей? Коли була революція гідності, основна маса людей поїхала до ВР і там доказували свою непокору влади, а цих людей своїми діями я не розумію... чи може все ж таки не потрібно Їм ці авто якщо на бенз нема коштів навіть...

    Сіма reply Александр Дорофий

    Гарна ідея. Євробляху можна взяти, покататись і повернути назад. А можна і не повертати власнику. У розшук її не подадуть, бо немає реєстрації і власника фактично також немає.

    Александр Дорофий reply Александр Дорофий

    Валерий Волошин конечно нет )))) как они могут быть легальными если не прошли растаможку ?  типа можешь с ними чего хочешь делать... хозяин бляхи в польше или литве... болгарии и тд )  попали они все за счет не хитрых взяток таможенникам и гражданам той страны откуда гонят...

    Валерий Волошин reply Александр Дорофий

    так эти бляхи легальные или нет? если нет, то как они в таком количестве здесь???
  • Сіма

    Ви бовдури на євробляхах. Подаки це не лише джерело надходження у бюджети різних рівнів. Податки також виконують інші функції. У тому чмслі регулюючу, стимулюючу тощо. У вашому випадку потрібно встановлювати більший податок, щоб ви не навезли цього євромотлоху і не створили проблемної ситуації із забрудненням повітря і заторами на дорогах. А менші податки на нове авто будуть стимулювати купувати нове авто. А більша вартість нових авто не дасть погіршитись ситуації із заторами раптово.   Та й не забувайте про велосипедистів. Навіщо їм будуть велодоріжки? Якщо буде дешеве авто, так  вони ж пересядуть у авто. Отже євробляхари влада про вас дбає. Катайтесь на велосипедах на велодоріжках))))))
  • Костя

    Тоесть брать с бедных хохлов по 500+ евро в год за пригон и пересечение границы это нормально, а 2000 евро государство за легализацию это дорого? Вы что там вообще ебанутые все?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up