Батьки загиблої в ДТП Софії Чорнобай організували мітинг під хмельницькою прокуратурою. Що там відбувалося

Батьки загиблої в ДТП Софії Чорнобай організували мітинг під хмельницькою прокуратурою. Що там відбувалося
  • Десятки хмельничан з плакатами та гаслами вимагали пояснень у правоохоронців. 
  • Вони хотіли знати, чому учасник аварії, в якій загинула дитина, втік за кордон та яку участь у цьому брала поліція.

“Вбив і втік”, “Вимагаємо справедливості”, “Покарайте винних”- з такими гаслами сьогодні під стіни Хмельницької обласної ради прийшли десятки хмельничан. Зібралися вони тут для того, щоб домогтися справедливості у справі смертельної ДТП, яка сталася 19 жовтня на перехресті Старокостянтинівського шосе та Водопровідної. Тоді постраждала маленька дівчинка. Зі страшними травмами її відвезли до лікарні. Медики понад 5 годин боролися за життя дитини. Але серце 11-річної Софійки Чорнобай зупинилося.

В той же день без підписки про невиїзд та зі статусом свідка із поліцейського відділку вийшов один із учасників аварії. А саме 69-річний громадянин Туреччини Абдулазиз Токур. Через кілька днів рідних дитини, тіло якої ще не забрали із МОРГу приголомшили новиною: “Турок втік”. Він перетнув кордон із Румунією 21 жовтня. Чоловіка досі не оголосили у розшук, а поліція, за словами рідних, відмовляється їм що-небудь пояснювати. 

"Вона більше не попросить в діда Мороза подарунка"

Мама загиблої Софійки Наталія у соціальних мережах ініціювала мітинг “За справедливість”. Вона прагне законного покарання для винних у смерті своєї донечки. Десятки хмельничан долучилися до акції. Вони прийшли під стіни ради, але до рідних ніхто так і не вийшов. У телефонній розмові із керівництвом ГУНП Наталії Чорнобай, пообіцяли, що з поясненнями прийде керівник обласної поліції. Але його біля Будинку рад також не було. 

Відео дня

Наталія подякувала всім, хто прийшов її підтримати. Вона розповіла, якою милою та доброю була її дівчинка. Також поділилася наболілим. За словами жінки, вона змушена самостійно шукати свідків аварії в той час, коли поліція просто розводить руками. 

  • Я прийшла сюди разом зі своєю сім’єю, з іншими небайдужими людьми, щоб поділитися своїм горем  і вимагати справедливого розслідування у справі про вбивство моєї дитини. Я хочу, щоб покарали винних, учасників цієї аварії. Це  Абдулазиз Токур і Владико Сергій. Один із них, в той час, коли моя дитина вмирала в реанімації, був випущений  із поліції. Його допитали, як свідка і навіть не розбиралися. Коли мою дитину привезли із МОРГу додому, ця людина вже перетнула кордон. Йому це дозволили зробити. Я хочу, щоб були покарані особи із правоохоронних органів, які це допустили. Значить простих смертних дітей можна вбивати на вулиці. Сьогодні це моя дитина, завтра буде чиясь інша дитина. Теж саме і з мотоциклістом, який гнав на шаленій швидкості по місту. Він зараз під домашнім арештом, сидить на дивані перед телевізором. Якщо і сяде,то років на три, а далі вийде і буде далі вбивати наших дітей. Це не можна так залишати. Моя дитина більше ніколи не скаже мені “Доброго ранку, мамо!”, не попросить в діда Мороза подарунка. А все через тих людей, які дозволяють собі порушувати правила дорожнього руху. На сьогодні я залишилися без найдорожчого, що було в моєму житті. І я хочу, щоб винні у цьому були покарані, - з плачем говорить Наталія Чорнобай. 

На мітинг Наталія прийшла із чоловіком, мамою та 9-річним сином. Діти мають різницю в два роки. Вони росли разом, разом гралися, а Олексійко просто обожнював свою старшу сестричку, яка завджи була уважною до нього, допомагала та підтримувала. Тато дівчинки не стримував сліз. Дорослий чоловік плакав і не міг промовити й слова. Він втратив найдорожче і тепер понад усе бажає, щоб винні відповіли перед законом. 

"Вона завжди була готова прийти на допомогу"

Підтримати родину прийшли переважно батьки, які переймаються за  власних дітей і прагнуть, щоб дана кривава історія не повторилася. Серед них була і Ольга Катрич. Жінка працює разом із Наталією. Вона добре знала Софійку. За її словами, це була чуйна та співчутлива дівчинка, яка дуже любила життя. 

  • У нас у кожного є діти і дуже страшно за них.Тим паче, коли ми бачимо, що ті люди, які скоюють злочини можуть спокійно покинути країну. Я добре знала Софію. Вона приходила до мами на роботу, разом із моєю донькою їздили на екскурсії. Це була добра, толерантна, розсудлива дівчина. Вона завжди була готова прийти на допомогу. Сподіваюся, що земля їй буде пухом, а батькам зичу мужності, бо це горе на все життя, - зазначила Ольга Катрич.

Мітингувальники простояли під стінами ради півгодини, але на них просто не звертали уваги. Саме тому учасники акції вирішили йти до обласної прокуратури. Туди вони рушили колоною. Супроводжували її поліцейські, які стежили за правопорядком. Однак керівництво поліції області, як того чекали мітингувальники, не з’являлося до останнього.

Слідчого обіцяють відсторонити

Наталія зайшла в приміщення прокуратури та попросила чергового доповісти про візит головному прокурору. За кілька хвилин до хмельничан спустилися керівники прокуратури. А за півгодини приїхав і процесуальний керівник по справі. Правоохоронці розповіли про хід розслідування та зазначили, що слідчого Михайла Кальнія, який наразі займається справою, буде відсторонено. 

Батьки підозрюють його у корупції. Пояснити дії свого підлеглого не може і Олег Сліпчук, начальник слідчого управління. Він зазначив, що відео з ДТП, яке дозволяє вважати підозрюваним  Абдулазиз Токура ймовірно було отримано ще в день трагедії. Але в матеріалах справи зазначено, що доступ до нього мали лише в понеділок. До речі, в ході мітингу батьки Софійки телефонували до слідчого Михайла Кальнія, однак він послався на зайнятість та поклав слухавку. До прокуратури він так і не з’явився. 

Про все, що відбувалося під стінами закладу ви можете дізнатися в записі прямого ефіру із місця подій на нашому сайті.  

Чому слідчий випустив громадянина Туреччини, чи були в його діях ознаки кримінального правопорушення та корупційних схем, буде з’ясовувати перевірка. Цієї справою вже займається ДБР. Ми також будемо стежити за розвитком даної справи. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті.

Про причини мітингу читайте в матеріалі Громадянин Туреччини, який фігурує у справі загибелі 11-річної Софії Чорнобай, втік за кордон

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Юрій Лавренов

    Уволити керівника області і міста за непрофесійність
  • Вова Мазур

    Повна халатність поліції.

    Бездіяльність органів проводить

    до того що, невинний мотоцикліст

    йде під слідство!

    Маша reply Вова Мазур

    Невинний???? А швидкість його ти знаєш, яка була?? Нехай далі літають по місту? Є відео і є свідки!!!

    Маша reply Маша

    Владико Сергій нехай далі їздить???....
  • Денис

    Правоохоронні органи вернулися взад. Якщо в 2015 було патрулювання, зараз знов його нема, пиво пьють навіть на Проскурівській, не кажу вже про двори!. На дорогох так само бачите що робиться, треба нагнати страху на порушників!
  • Олекса Шумейко

    Поліція та прокуратура, як були корупційними так і залишилися. Еволюція розвитку нульова.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up