Громадянин Туреччини, який фігурує у справі загибелі 11-річної Софії Чорнобай, втік за кордон

Громадянин Туреччини, який фігурує у справі загибелі 11-річної  Софії Чорнобай, втік за кордон
  • Смерть дитини може залишитися безкарною. 
  • Один із підозрюваних втік за кордон. 
  • Що говорить поліція?

Жахлива аварія на перехресті Старокостянтинівського шосе та Водопровідної, яка забрала життя 11-річної Софії Чорнобай, може залишитися безкарною. Один із фігурантів справи, 69-річний громадянин Туреччини Абдулазиз Токур, втік за кордон. 21 жовтня чоловік перетнув кордон із Румунією. Його оголосили у розшук. Однак, якщо підозрюваний по справі дістанеться до Туреччини, звідти його ніхто не видасть. Батьки дитини занепокоєні. Єдине, чого вони прагнуть - це законне покарання для винуватців. Як так сталося та чому Токура випустили навіть без підписки про невиїзд, дізнавалися журналісти vsim.ua.

"Вона заслуговувала на життя"

Красива, усміхнена та неймовірно добра дівчинка, такою за словами батьків, була Софія Чорнобай. Дівчинка добре вчилася, обожнювала малювати та  мріяла стати ветеринаром. Вона підгодовувала всіх дворових котів, замість того, щоб придбати собі булочку на обід, купувала для них корм. Про це йдеться в сюжеті ТВ7+.

Дитина могла б ще жити й жити, якби не події 19 жовтня. В той фатальний день вона чекала зеленого сигналу світлофора. Просто стояла на тротуарі перед пішохідним переходом. В той час коли два водія, ймовірно, порушили правила дорожнього руху, що й спричинило трагедію. 

Відео дня

За кермом "Mercedes Е-220" був 69-річний громадянин Туреччини. За даними поліції, він, повертаючи на перехресті на Водопровідну, не надав перевагу в русі мотоциклу "BMW", який рухався в зустрічному напрямку. Внаслідок зіткнення мотоцикл в некерованому стані відкинуло на тротуар. Він вилетів прямо на Софійку.

Дитину забрала “швидка”. Лікарі протягом дня боролися за життя дівчинки, але марно. Близько 20-ї її серце зупинилося. 

Скрін із сюжету ТВ7+

“Я її навіть не впізнала. Дитина була настільки побита, що навіть на себе була не схожа. Ока не було, череп зламаний. Вона померла від кровотечі. Просто стекла кров’ю”, - з плачем розповідає у сюжеті ТВ7+ мама дівчинки Наталія Чорнобай.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами”.

А 24 жовтня, 37-річному мотоциклісту, обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це було єдине провадження стосовно учасників даної ДТП, яке надходило на розгляд суду. Громадянина Туреччини, за словами батьків дівчинки відпустили, ще в той день. 

“Турка оцього відпустили в перший же вечір. Йому навіть не дали жодного запобіжного заходу. Він просто скоїв злочин і пішов”, -  розповідає у сюжеті ТВ7+ мама дівчинки Наталія Чорнобай.

Що каже поліція

Журналісти vsim.ua намагалися дізнатися ким чоловік проходить у даній справі (свідком чи підозрюваним). В прокуратурі повідомили, що “слідство вивчає всі докази про справі та встановлює причетність до ДТП інших осіб. Тому не виключено, що до відповідальності можуть притягнути  і водія легковика”.

Та поки докази “вивчали” Абдулазиз Токур просто втік. Він перетнув кордон із Румунією 21 жовтня. Через 4 дні його оголосили у розшук. 

Як розповів журналістам vsim.ua адвокат родини Чорнобай Олександр Лисинчук, наразі громадянина Туреччини оголосили у розшук саме через справу смертельної ДТП за ч. 2 статті 286 Кримінального кодексу України “Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами”.

  • Наскільки ми розуміємо, він поїхав до місця свого народження в Туреччину, а відповідно до діючого законодавства Туреччини та Міжнародних конвенції, вони своїх громадян не видають. Тобто, якщо він таки дістався до Туреччини на екстрадицію ми не можемо розраховувати. Його оголосили у розшук по території України. Але цього мало, він вже давно за її межами. Єдине, що можу сказати по матеріалах слідства це те, що його не було затримано взагалі, - розповів адвокат Олександр Лисинчук.

Згідно статті, по якій Абдулазиз Токур перебуває у розшуку, можна зробити висновок, що слідство таки визначилося у кваліфікації даного фігуранта справи. Щоб з’ясувати, які санкції застосовувалися до даної особи на період слідства та чи підписував він підписку про невиїзд, журналісти vsim.ua звернулися до ГУНП у Хмельницькій області. Там відповіли, що інформацію наразі надати не можуть. Щоб розібратися у ситуації ми надіслали офіційний запит на ім’я начальника ГУНП у Хмельницькій області Анатолія Щадила. Про результати дізнавайтеся згодом. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Завтра, 31 жовтня, о 11:00 під стінами Хмельницької обласної ради відбудеться мітинг, який організовують батьки дівчинки. Вони хочуть домогтися справедливості та покарати винних згідно закону. Всіх небайдужих хмельничан просять долучитися. 

Відео ТВ7+

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Pavel Rusin

    Хтось знає прізвище мусора який відпустив вбивцю?
  • Oлена Лиса

    Оце так слідство
  • Фирма Юрики

    Винний мотофарш !!!
  • Галя

    При чому тут менти?? Йому міру обирав суд, і винен суддя. Ім'я судді в відкритий доступ

    Емілія Клімбовська reply Галя

    суд обирає запобіжний захід лише у випадку звернення поліції до суду. поліція його відпустила і не подавала клопотання до суду. до чого тут суд взагалі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up