Батьку загиблого прикордонника Дениса Круця вручили синів орден “За мужність”

Батьку загиблого прикордонника Дениса Круця вручили синів орден “За мужність”
Тут і далі фото НАДПСУ. Колаж vsim.ua
  • Денис Круць захищав Маріуполь. Він разом з іншими прикордонниками брав участь у вуличних боях з росіянами. 

  • Та ворог переважав кількістю і силою. Під час одного з боїв Денис загинув, а його тіло лише нещодавно змогли повернути додому. 

  • Під час прощання з військовим його батьку віддали синів орден.

Днями ми розповідали, що в боях з окупантами загинув воїн зі Славути — Денис Круць. Він був штаб-сержантом, прикордонником. Із Героєм прощалися 22 серпня. Під час траурної церемонії його батьку вручили почесну відзнаку сина, яку той виборов у важких боях. Подробиці розповіли у Національній академії Державної прикордонної служби України. 

Денис Круць з самого початку повномасштабного вторгнення мужньо виконував завдання з оборони міста Маріуполь. В березні 2022 року ситуація в місті була складною. Денис разом із захисниками Маріуполя брав участь у вуличних боях з великою кількістю техніки та живої сили противника. 

Та під час одного з таких боїв прикордонник отримав поранення, несумісні з життям. Тіло воїна вдалося повернути на малу батьківщину лише нещодавно. Денис Круць загинув у віці 30-ти років. 

Відео дня

Прощання із Героєм відбулось 22 серпня в Славуті. Громада, стоячи на колінах, проводила в останню путь відважного воїна. Попрощатися з Денисом та вшанувати пам'ять про нього прийшли близькі, рідні, друзі, побратими, прикордонники.

Указом Президента України, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій Присязі, Дениса Круця було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Почесну відзнаку полковник Павло Лисак вручив батьку Дениса. Відтепер служба та бойовий шлях відважного прикордонника назавжди закарбовані в новій українській історії.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Раїса Романова

    Вічна, світла пам'ять Герою ! Царство небесне. Низький уклін і щирі співчуття рідним.
  • Ганна Мастеренко

    🌹🙏😥💔😥🙏🌹Світла Вічна Пам'ять Герою,який віддав своє життя за Україну!🇺🇦🕯🇺🇦
  • Alla Bayda

    Дуже боляче! Знову кращі з кращих…
  • Валентина Данчук

    Вічна пам'ять

keyboard_arrow_up