Білоруска мала земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували

Білоруска мала земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували
Фото ілюстративне
  • Жінка отримала землю в спадок.
  • Але не дотрималася нашого законодавства й втратить ділянки.

У 2019 році громадянка республіки Білорусь отримала у спадок дві земельні ділянки у Хмельницькій області. Їхня площа — 1,2697 га та 0,047 га. Цільове призначення — для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Вони знаходяться на території Кам’янець-Подільського району.

Жінка, згідно із нашим законодавством, мала протягом року відчужити землі. Натомість вона передала землю в оренду на 10 років місцевому агротовариству. Ось як на суді це все аргументував прокурор:

— Перебування у її приватній власності цих земельних ділянок суперечить ст.ст. 13, 14, 41 Конституції України, ст. ст. 80, 81, 145 Земельного кодексу України, позаяк землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню. Оскільки громадянка рб їх не відчужила, уважав, є підстави для конфіскації землі у власність держави.

Відео дня

Новоушицький районний суд врахував усі обставини й виріши наступне:

— Громадянка РБ не дотрималась передбаченої земельним законодавством процедури щодо відчуження набутих земельних ділянок сільськогосподарського призначення протягом року, такі земельні ділянки підлягають конфіскації за рішенням суду, — йдеться у судовому рішенні.

Додамо, що рішення може буде оскаржене.

Читайте також: Хмельничанку Олену засудили за підтримку росії та окупації

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up