Більше 20 будівель у Славуті зазнали пошкоджень через атаку “шахедами”

Більше 20 будівель у Славуті зазнали пошкоджень через атаку “шахедами”
  • 20 людей отримали травми.

  • Не працюють школи та дитсадки. 

  • В місті працюють всі служби. 

Цієї ночі ворог атакував Хмельницьку область “шахедами”. Ворожі дрони збила наша ППО. Але є пошкодження в Шепетівському районі. Ми розповідали, що там уламки безпілотника впали на об’єкт критичної інфраструктури. 

Вибуховою хвилею пошкоджено житлові будинки та автівки. Наразі відомо про 16 постраждалих у Славуті. Вони з травмами звернулись за медичною допомогою до лікарні. 

— Всі служби вже працюють, тепло, газ і воду ми будемо надавати. Допомагайте літнім людям, дітям, дотримуйтесь безпечних умов. Надається допомога людям, що постраждали, — повідомив міський голова Василь Сидор.

Відео дня

Він додав, що сьогодні у громаді повністю зупинили навчальний процес в закладах освіти. 

— Школи сьогодні не працюють, садочки сьогодні не працюють. Ну для дітей канікулярний період. А для садочків ми до кінця дня проаналізуємо яка ситуація в закладах. І відповідно будемо інформувати через дві-три години, — додав Сидор. 

Міністр МВС Ігор Клименко повідомив, що в Славуті пошкоджено: 

Також у містах Славута та Нетішин вибуховою хвилею пошкоджені приміщення пожежно-рятувальних частин та будівля відділу поліції.

— Прибирайте скло фіксуйте, не панікуйте, комісії будуть працювати. Ми зараз працюємо над тим, щоби закумулювати необхідні матеріали. В першу чергу будемо надавати плівку для того, щоби забезпечити вкритий контур і подальшому вже по мірі аналізу будемо виконувати додаткові роботи. Наразі ми обстежуємо всі об'єкти, які є на території міста, — зазначив Василь Сидор. 

ОНОВЛЕНО:

Василь Сидор проінформував про ситуацію в Славутській громаді станом на 9:00. Він розповів в ефірі Суспільне. Спротив, що збільшилась кількість постраждалих. До медзакладів вже звернулося 20 людей. У них травми різного ступеню важкості. 

- Сьогодні, 20 людей у лікарні перебувають, медики надають їм допомогу. Будемо надіятися на покращення. У всіх — різні ступені ураження, — проінформував міський голова.

За його словами, кожен навчальний заклад у Славуті зачепило вибуховою хвилею. Відтак, пошкоджено не 2, а 22 навчальні заклади. Вони всі без виключення мають руйнування. Пошкоджено й багато інших об'єктів: котельні, будівлі іншого призначення.

Додамо, що від дій окупантів постраждали ще три області. За словами Ігоря Клименка — це Дніпропетровщина, Херсонщина та Харківщина. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (7)
  • Валерий Дорогань

    А что летело вдоль трассы на Давыдковском перекрестке позовчера?
  • Светлана Федорченко

    Цікаво, хто це перевіряв?

    Валерій Світельський reply Светлана Федорченко

    А яка різниця. А бахнуло добряче.
  • Віталій Українець

    Зявились нові цілі та навідкики-зрадники!
  • Evgen Sangushko

    ШАКАЛИ

    24.10. 2023

    Я ЦЮ  УРЯДОВУ МРАЗЬ Славутську  відправю під воений ТРИБУНАЛ ....  Вища кара .....

keyboard_arrow_up