«ВідновиДІМ»: яку допомогу може надати держава для відбудови пошкоджених будівель

«ВідновиДІМ»: яку допомогу може надати держава для відбудови пошкоджених будівель
  • Розповідаємо які витрати може профінансувати державна програма, хто може взяти в ній участь та які суми можуть компенсувати. 

Програма «ВідновиДІМ» діє по всій країні. Її реалізовує Фонд енергоефективності. Мета цієї програми — фінансувати будівельні роботи з відновлення житлових будівель, пошкоджених внаслідок військової агресії росії проти України. Які витрати покриває програма та хто може взяти в ній участь розповіли в обласній військовій адміністрації. 

Які витрати фінансує програма?

Програма дозволяє модернізувати внутрішні системи будинку, провести зовнішнє утеплення, зменшити споживання енергії та витрати мешканців на комунальні послуги.

Згідно з нею фінансують витрати на такі послуги:

Відео дня
  • заміна або ремонт пошкоджених світлопрозорих огороджувальних конструкцій (віконних блоків або/та блоків балконних дверей, зовнішніх дверей)
  • ремонт пошкоджень фасадів будівлі
  • ремонт пошкоджень покриття будівлі
  • ремонт пошкодженого обладнання дахових котелень та інженерних мереж.

Отримані кошти можуть використати на здійснення відповідних будівельних робіт, або на купівлю матеріалів та обладнання, необхідних для їх виконання. Фонд не фінансуватиме витрати, пов’язані з виконанням будь-яких інших видів робіт (послуг), які не погоджені Програмою.

Хто може брати участь?

Учасниками Програми можуть стати усі об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), що розташовані на всій території України.

Винятком є тимчасово окуповані території і території активних бойових дій (зокрема території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси), а також населені пункти, де органи державної влади України тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населені пункти, що розташовані на лінії розмежування.

Як відбувається фінансування?

Фонд надає учасникам Програми грант на фінансування. Він виплачується безкоштовно в розмірі 100% вартості витрат на виконання робіт. Повертати грант не потрібно. 

Загальна сума гранту складається з сум першого та другого траншів і не може перевищувати 7,2 мільйони гривень на один об’єкт відновлення (будинок або частину будинку, якщо в будинку створено більше одного ОСББ). Ця сума є граничною. 

Отримати детальну консультацію можна за телефоном  +38 044 344 28 36 або ж написавши лист на електронну пошту: [email protected]

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up