Більше 200 хмельничан можуть залишитися без роботи через смертельну ДТП у Лезневому

Більше 200 хмельничан можуть залишитися без роботи через смертельну ДТП у Лезневому
ДТП
Хмельницькому перевізнику приватного малого підприємства «Купава» можуть анулювати ліцензію на здійснення пасажирських перевезень. Усі працівники можуть втратити робочі місця. Перевірку підприємства ініціювала прокуратура після смертельної аварії, яка сталася 11 червня на вулиці Тихій.

Нагадаємо, на вулиці Тихій автобус №9 з 35-ма пасажирами скотився з пагорба у воду.  Один із пасажирів – 74-річний чоловік, вилетів через вікно і забився на смерть, інші пасажири отримали травми різних ступенів важкості. Згодом у лікарні від отриманих травм помер ще один пасажир автобуса.    

Хто винен у резонансній дорожньо-транспортній пригоді, з’ясовуватиме слідство. А тим часом Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті 8 липня на засіданні ліцензійної комісії розглянула матеріали перевірки ліцензійних умовавтомобільного перевізника  «Купава». Звернення  прокуратури до Укртрансінпекції за фактом ДТП стало підставою для проведення позапланової перевірки за дотриманням ліцензійних умов під час провадження господарської діяльності з перевезень пасажирів і вантажів, яку здійснює  «Купава».  Під час перевірки на підприємстві  виявили декілька порушень.

- Ми почали розслідувати ДТП в межах своїх повноважень, - каже  головний спеціаліст відділу ліцензування територіального управління Головавтотрансінспекції у Хмельницькій області Віталій Дзюба. - Перевізник має право оспорювати рішення ліцензійної комісії. Тут є не тільки вина перевізника, але й наша, адже водій перебував на 11-ій годині керування, транспортний засіб не відповідав вимогам. Щоб такого не повторилося, перевізникам потрібно звернутися до міського голови з письмовими заявами…   

Відео дня

У своє виправдання директор приватного малого підприємства «Купава» Петро Стецюк каже, що порушення, які їм «приписали», є незначними і вони не можуть бути підставами для анулювання ліцензії.

- Одне із озвучених нам порушень - водійські права двох водіїв не національного зразка, а радянського. Вони не є заборонені, вони діючі на території України, - каже Петро Стецюк. – Те, що не всі водії пройшли навчання по наданню першої невідкладної медичної допомоги, також визнали порушенням. Хоча із 160 водіїв тільки 15 не пройшли ці навчання, бо працевлаштувалися до нас нещодавно.

Ще два порушення пов’язані із медичним оглядом водіїв та технічним оглядом транспортних засобів.

- Проблемою стало те, що у нас в трудовому договорі написано, що  проводити ТО1, ТО2 має власник транспортного засобу, а не перевізник, - каже Петро Стецюк. - На підприємстві є 80 автобусів і 46 власників. Вони їх і ремонтують, і обслуговують. Тобто, претензії мають бути до них. В договорі написано все юридично правильно. Ось ці чотири порушення нам пред’явили після перевірки. Суттєвих порушень у нас не знайшли.

Наразі перевізник чекає рішення  експертно-апеляційної ради, яка або підтримає рішення Укртрансінспекції, або його скасує. Також рішення про анулювання ліцензії може бути оскаржено у судовому порядку.

- Якщо винен водій, то потрібно покарати водія, якщо механік, то механіка, а якщо директор, то і директор має відповідати. - каже перевізник. - Але чому через усю цю ситуацію повинен страждати увесь колектив підприємства? Мало того, що більше 200 людей  залишиться без роботи,то у них будуть ще й невиплачені кредити. Взятий в кредит автобус  коштує від 200 до 500 тисяч гривень, а завтра просто встане без роботи під паркан.  Виходу не буде, вони будуть протестувати.   

Постраждалим у аварії підприємство виплатило в середньому по одній тисячі гривень допомоги. Виділені суми різняться в залежності від тяжкості травм. Витрати на лікування компенсує страхова компанія.

- Постраждалим до 50 тисяч гривень, а сім’ям загиблим до 100 тисяч гривень виплатить страхова компанія, - каже перевізник. - Одна родичка загиблого відмовилася від коштів, мовляв, цих грошей більше потребують ті, хто зараз ще живий.

По темі:

У лікарню звернулося уже 32 людини, які постраждали в ДТП.

Водій автобуса №9, який злетів в річку, був тверезим - ДАІ

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Svetlana Kozik

    Призываю всех  чьи близкие пострадали в аварии 11 июня всех хмельничан  кто имеют претензии к работе городского транспорта-буть то грубость водителеи гонки по дороге перегруз-пишите не боитесь пишите везде-боятся должна власть-которая нам предоставляет такие УСЛУГИ и которым наплевать на жизнь людеи.Страдают не только пассажиры но и пешеходы на переходах -тому пример случаи у поликлиники2-и это но хорошо обозначеннои зебре.Что тогда говорить о переходах которые смыло дождем еще год назад. Хватит молчать.
  • Yulia Shnurovaya

    А до Вас, пан Гордій, автор цього епістолярного шедевру, окреме питання! Ви так переймаєтесь долею цієї конторки і власне пана Стецюка, що ж ви так не переймаєтесь долею людей - пасажирів, які їхали в цьому автобусі, які кожного дня чують хамство водіїв маршруток "Купави"?

    Цікаво, яким би був тон цієї статті, якщо б в цьому автобусі опинились ваші друзі або близькі?
  • Yulia Shnurovaya

    Це край цинізму, пан Стецюк, казати про незначні порушення та компенсацію в 1000 грн! 22 людини травмовано та 2 загинуло - це для вас незначне! Звісно не можна так казати, але жаль, що в цьому автобусі не опинилися ви чи ваші близькі, щоб ви на власній шкурі могли оцінити, скільки коштує здоров'я та життя людини!

    Вам шахрайським шляхом допомогли отримати тендер, ваші водії неналежним чином проходять мед.огляд, про тех. огляд я взагалі промовчу, зрозуміло, як ваші механіки напередодні фіктивні печатки ставлять, з вашого дозволу на маршрут виїздять такі лахи. Так що ви, пан Стецюк, маєте таке ж безпосереднє відношення до скалічення та загибелі людей, тазом з вашими механіками та водіями!
  • Елена

    Можно подумать, все начальство так переживает за людей которые останутся без работы, они только за себя переживают, что останутся без лицензии, а за народ никто не думает. Что-то никто не беспокоится за родственников, которые оставили работы и сидят возле своих больных                             сутками, так как многие из пострадавших с переломанными тазами,  руками, ребрами, разрывом селезенки и после тяжелых операций. Кто им предоставит работу, только пресса пишет, что больница лечит за свой счет, придите и посмотрите как люди мучаются от боли,  какие суммы потраченные на лечения(20 000 и выше), где помощь. Почему ни пресса, ни власти, никто не прошелся по палатам и не поинтересовался, какое самочувствие больных и где берут деньги на лечение, Да, Стецюк выделил аж по 1000 грн., какая щедрость. Да если бы родственники пострадавших не начали бы писать письма и ходить по инстанциям, так бы все заглохло
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up