Більше ніяких Мальдів чи Хорватій. Нардепам та чиновникам заборонили виїжджати з України

Більше ніяких Мальдів чи Хорватій. Нардепам та чиновникам заборонили виїжджати з України
Фото ілюстративне
  • Офіс президента України заблокував виїзд за кордон народним депутатам та чиновникам. 

  • Законодавство щодо виїзду у відрядження ще доопрацьовуватимуть.

Чиновникам та народним депутатам заблокували виїзд за кордон після низки скандальних «відряджень» на курорти. Наразі допрацьовуватиметься законодавство, яке регулює відрядження. Про це пише Українська правда з посиланням на співрозмовника в Офісі Президента.

- Це правда, що всім депутатам і чиновникам заблокували виїзд з України. Люди втратити зв’язок з реальністю. Зараз відповідні органи будуть дуже ретельно перевіряти документи про відрядження, запрошення, дорогу і так далі. Щоб не було такого, що відрядження у Вільнюс, а люди повертаються через Хорватію, де ще тиждень затримуються, – зазначив інформатор УП.

Він також додав, що наразі доопрацьовується постанова, яка регулює відрядження і відпустки за кордоном стосовно військових теж.

Відео дня

- Є думки про те, що особливо скандальні люди, після того, як втратять мандат, могли б отримати повістки і піти повоювати, – додав співрозмовник.

У соцмережах з'явилися дописи, що напередодні «на прикордонні пости розіслали вказівку про заборону на виїзд всіх чиновників та депутатів за кордон». Але це непідтверджена інформація. У Держприкордонслужбі на запит журналістів заявили, що будуть дотримуватися чинного законодавства, як і завжди.

- Заходи прикордонного контролю й надалі відбуватимуться відповідно до норм чинного законодавства, в т.ч. і правил, які встановлені на період дії воєнного стану та прописані в постанові уряду номер 57, – додав речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Зазначимо, загалом виїзд за кордон українських депутатів й посадовців під час повномасштабної війни має погоджувати РНБО.

Нагадаємо, на початку року Кабмін уже заборонив чиновникам виїжджати з країни під час війни без поважних причин. Згідно з новими правилами, під час дії воєнного стану виїхати з України тільки на підставі рішення про службове відрядження можуть:

Інфографіка СІД

Додамо, що нещодавно у 5-зірковому готелі Waldorf Astoria, що знаходиться на приватному острові на Мальдівах, помітили 48-річного Юрія Арістова. Він займає посаду заступника голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Як повідомляють, Арістов на законних підставах виїхав у робоче відрядження до Польщі, а там дистанційно відкрив собі лікарняний у київській клініці і полетів відпочивати на Мальдіви. Його подорож на курорт під час повномасштабної війни вже розслідують за ч.1 ст.366 (Службове підроблення) ККУ.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • IGOR

    Смешно...
  • Галка Барма

    І шо повісти їм будуть давати.не смішіть
  • Олег Бродський

    Чому доходить як до жирафа! Хіба це не видно неозброєним оком,що постанова мала бути прийнята ще на початку вторгнення!!!
  • Саша Легай

    Та ну нах...

keyboard_arrow_up