Зеленський заборонив чиновникам виїжджати за кордон під час війни. Кого це стосується

Зеленський заборонив чиновникам виїжджати за кордон під час війни. Кого це стосується
  • Відтепер у період мобілізації та під час воєнного стану держслужбовці зможуть виїжджати за межі України виключно у службові відрядження.

  • Дізнавайтеся список тих, кого саме стосується розпорядження. 

У понеділок, 23 січня, Президент Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки та оборони про заборону на виїзд чиновників за кордон в умовах воєнного стану. Про це він повідомив у вечірньому відеозверненні.

— Підписав сьогодні кілька важливих указів. Є принципове рішення РНБО щодо виїзду чиновників за кордон. Це стосується всіх посадових осіб центральної влади, різних інших рівнів місцевої влади, — сказав Зеленський.

Він додав, що це рішення стосується правоохоронців, народних обранців, прокурорів та всіх тих, хто має працювати на державу й у державі. Відповідний текст указу №27/2023 вже оприлюднили на сайті Офісу президента.

Відео дня

Хочуть відпочивати зараз — будуть відпочивати поза межами державної служби. За кордон їздити на відпочинок чи з якоюсь іншою недержавною метою посадовцям більше не вдасться, — запевнив глава держави.

Також він доручив Кабміну розробити порядок перетину кордону посадовими особами, аби вони могли виїжджати лише у випадку реального службового відрядження. Міністри мають це зробити впродовж 5 днів. А контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію указом Зеленського, покладається на секретаря ради Олексія Данілова.

В пʼятиденний строк Кабмін має розробити такий порядок перетину кордону посадовими особами, щоб підставою могло бути лише реальне службове відрядження, — заключив президент. 

Кого стосується рішення

Як повідомляється на сайті глави держави, зміни стосуватимуться таких посадовців: 

Водночас СБУ має перевірити законність рішень Міністерства розвитку громад, обласних, військових адміністрацій про виїзд громадян за межі України, зокрема на обґрунтованість внесення осіб до системи "Шлях".

Нагадаємо, в листопаді мобілізацію та військовий стан в Україні продовжили на 90 днів - до 19 лютого 2023 року. 

На вашу думку, правильним є рішення про заборону виїзду чиновникам закордон?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Віталій Ворона

    Закон для "простих смертних" нижчих ланок, керівники та топ чиновники відрядження самі собі оформити можуть.
  • Иван Соколов

    Всіх копупціонкрів скоро почнут трасти.
  • Els McKoval

    Ї..ать суворий перєць)))
  • Надія Дощук

    Ту то аж топіро ?

keyboard_arrow_up