Біля «Либідь Плази» без дозволу встановили МАФ. Чиновники обіцяють розібратися

Біля «Либідь Плази» без дозволу встановили МАФ. Чиновники обіцяють розібратися
Фото зі спільноти «Хмельницький Development»
  • Кіоск розташований на приватній території.

  • У ньому вже торгують морозивом.

Днями в центрі Хмельницького навпроти ТРЦ «Либідь Плаза» з’явився кіоск. Зараз там вже торгують морозивом. Місце розташування є вдалим з підприємницької точки зору, адже щодня там проходить чимало хмельничан. Ми вирішили дізнатися, чи мали право там встановлювати МАФ.

За даними публічної кадастрової карти, кіоск розташований на земельній ділянці, яка є приватною власністю ТРЦ «Либідь Плаза». Цільове призначення ділянки — «Для будівництва та обслуговування будівель торгівлі». Втім, як з’ясувалося, на встановлення тут МАФів потрібен дозвіл, хоч це і приватна власність.

Заступник міського голови Микола Ваврищук розповів, що на встановлення кіоску з морозивом чиновники дозвіл не видавали. Він також сказав, що дізнався про МАФ кілька днів тому, і що це питання «відпрацюють». 

Відео дня

Додамо також, що у разі визнання тимчасової споруди неправомірною вона буде демонтована. Це передбачено відповідним порядком, який прийнятий міською радою. Спершу власнику споруди буде надана можливість самостійно її прибрати. Якщо він цього не зробить або не буде знайдений, це зроблять комунальники за рішенням виконавчого комітету.

Ми будемо й надалі стежити за ситуацією з МАФом біля «Либідь Плази». Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

Нагадаємо, що схожа ситуація складається біля «Либідь Плази» щороку напередодні новорічних свят. Тут розгортають ялинковий базар, не отримуючи при цьому дозвільних документів. За право торгувати люди платять, за їхніми словами, «Либідь Плазі». Станом на 2017 рік йшлося про суму в 5 тисяч гривень за 5 квадратних метрів. Керівництво ТРЦ причетність до базару заперечує. У грудні 2019 року чиновники міськради й Держгеокадастру, а також патрульна поліція, говорили журналістам vsim.ua, що не можуть вплинути на цю ситуацію.

Читайте також: Біля озера на Озерній встановили атракціон: чи є дозвіл (ФОТО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up