Біля музшколи у центрі Хмельницького будівництво не зупинили. До суду не подають, чекають контрольної перевірки

Біля музшколи у центрі Хмельницького будівництво не зупинили. До суду не подають, чекають контрольної перевірки
  • Будівельні роботи на території музичної школи імені Миколи Мозгового не призупинені, а інтенсивно продовжуються.
  • Директор ТОВ “Діамант” Людмила Кобельчук, підприємство якої зводить споруду з парковкою і офісними приміщеннями, відмовилася прийняти приписи ДАБІ про зупинення робіт та усунення порушення.
  • На забудовника до суду поки що ніхто не скаржився. 

На території ДМШ № 1 продовжується будівництво. Причому досить швидкими темпами. На місці старих складських приміщень  виріс перший та вже помітно виділяється другий поверх нової будівлі. Заборонити робітникам працювати може лише ТОВ «Діамант», яке є замовником будівельних робіт. Проте, його керівниця приймати приписи ДАБІ відмовляється. Про це "ВСІМ" повідомив тимчасово виконуючий обов’язки керівника держархібудінспекції Сергій Шостацький. 

- Минулої п’ятниці наша інспекція із громадськими активістами намагалась вручити 2 приписи директору ТОВ «Діамант» Людмилі Кобельчук, - розповідає Сергій Шостацький. - Один із них на зупинення будівельних робіт з приміткою «Негайно», інший – на усунення порушень під час будування. Отримати приписи Людмила Кобельчук відмовилася. Це зафіксували на фото та відеозйомку. Крім того, такі ж приписи переслали поштою на адресу ТОВ «Діамант». За поданих обставин вважається, що забудовники їх отримали. 

За словами Сергія Шостацького, в понеділок інспекція повторно перевірятиме виконання приписів. Якщо і цього разу вони не будуть виконані, тоді ДАБІ складе акт фіксації про продовження будівельних робіт і подасть позов про знесення збудованих приміщень. 

Фото з будівництва. 19 серпня У прокуратурі "ВСІМ" повідомили, що на самочинне будівництво відреагувала міська влада. 

- На сьогодні до нас надійшла відповідь з підписом заступника мера Андрія Бондаренка про те, що міська рада самостійно буде вживати цивільно-правових заходів щодо незаконного будівництва на території музшколи. Тому прокуратура зараз не має правових підстав готувати позов до суду, - пояснив "ВСІМ" заступник прокурора міста Сергій Сухорук. 

Прокурор стверджує, що чекати місяці, а то й тижні неприпустимо. А сам Андрій Бондаренко зазначає, що позов до суду вже готують юристи міської ради. 

- В понеділок проведемо зустрічі з прокуратую і ДАБІ, - коментує заступник міського голови Андрій Бондаренко. - Тоді й визначимося що робити далі. І хто за яким із позовів має подавати до суду. 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Зменшилась кількість скарг: Симчишин підбив підсумки опалювального сезону у Хмельницькому 20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи 18:32 У Хмельницькому відзначили прикордонників з нагоди професійного свята Від читача 15:12 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому 17:44 Хлопець, який вкрав 20 тисяч доларів у пенсіонерки, оскаржував вирок: що вирішили 16:58 Які вироки отримують члени ВЛК та МСЕК, яких спіймали на хабарництві 16:25 У Хмельницькому відбудуться великодні майстер-класи: коли і де 15:38 «Підвищення радіаційного фону»: в «Енергоатомі» спростували інформацію 15:07 Ціни на яйця: за скільки продають у Хмельницькому перед Великоднем photo_camera 14:32 Викрав людину і вимагав 150 тисяч доларів: засудили жителя Хмельниччини 14:01 На Хмельниччині до реєстру корупціонерів потрапили 104 особи. Деталі 13:19 У Хмельницькому і в Городку стались ДТП: є постраждалі 12:25 На Юності сталася ДТП з тролейбусом (ФОТО) photo_camera 11:19 1 травня починається запис дітей до 1 класу. Як це зробити? 10:44 На 10 вулицях Хмельницького не буде води через ремонт 10:21 Куди звернутися, щоб повернути гроші зі старого електронного квитка? Працюватимуть три локації 09:04 Куди здати небезпечні відходи? Графік роботи екобуса у травні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up