Бізнесменам реклама, велосипедистам – стоянка. У Хмельницькому оголосили конкурс на найкреативнішу велопарковку

Бізнесменам реклама, велосипедистам – стоянка. У Хмельницькому  оголосили конкурс на найкреативнішу велопарковку
Добре, коли в місті багато велосипедистів. Але погано, коли велосипедистів у місті багато. Спеціальних стоянок та доріжок для велоспорту в Хмельницькому бракує. Щоб якось вийти із ситуації та зекономити бюджетні кошти, управлінці вирішили віддати ініціативу в руки приватним підприємцям.

Велосипед – транспорт для сучасного міста, а встановлення велопарковки – це спосіб розширити коло клієнтів. Саме тому хмельницькі активісти ініціюють конкурс на найкреативнішу велопарковку серед підприємців міста. Місцевим підприємцям пропонують встановити біля своїх закладів гарну, креативну і головне – правильну велопарковку. Велосипедисти отримають зручні місця для стоянки своїх велосипедів, а бізнес – додаткову рекламу та піар. 

- Ідея розширення мережі велопарковок з’явилась як відповідь на зростаючу кількість велосипедистів. Нещодавно відбулось офіційне відкриття велосезону, на якому кількість учасників була рекордною. Якщо зазвичай участь брало близько 100-150 велосипедистів, то цього разу було 315. На Велодень очікуємо понад 800 велосипедистів, що говорить про те, що на велоінфраструктуру варто звернути більше уваги, - розповідає радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Сергій Толстіхін. 

Якщо ситуація з велодоріжками є більш тривалою і затратною, то створення однієї велопарковки обійдеться від 1,5 тисячі гривень. Активісти вже почали шукати інвесторів для будівництва велопарковок у соціально значимих місцях, таких як лікарні, школи, вокзали. Також запрошують місцевих підприємців встановити креативні велопарковки біля своїх закладів. Адже такі стоянки стануть не лише корисним для велосипедистів, але і додадуть місту яскравих фарб. 


- Ми хочемо, аби підприємці біля місць ведення своєї господарської діяльності, біля магазинів, кав’ярень розробляли велопарковки. Потім ми будемо робити фото цих велопарковок та проводити конкурс на найкращу. Можливо, залучимо сюди громадськість або створимо рейтингове голосування у соцмережах. Буде 3 призових місця і для кожного з них відповідні подарунки. Ми вже визначили, що переможцям виділимо безкоштовні рекламні площі від міської ради, - каже заступник міського голови Володимир Гончарук. 
Велопарковка має бути не тільки оригінальної форми, а й зручною в користуванні. Також вона обов’язково має передбачати можливість зачепити велосипеди за раму та переднє колесо. 

Відео дня

Реєстрація для участі у конкурсі на найкреативнішу велопарковку відбувається за посиланням: http://go.km.ua/veloparkovka/ На сторінці реєстрації необхідно залишити відомості про підприємство та додати фото вже встановленої креативної велопарковки. Підбиття підсумків та нагородження переможців планують провести у вересні під час Днів сталої енергії.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Дурацкая идея
  • Анонім

    Автор, виправте посилання на реєстраційну форму. Дякую.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку 09:52 Від сьогодні змінюється позначення навчальних автівок 09:08 На Хмельниччині розкладатимуть вакцину від сказу для тварин: як вони виглядають
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up