Болівудські танці та візит посла: як у Хмельницькому святкували Дні Індії

Болівудські танці та візит посла: як у Хмельницькому святкували Дні Індії
  • У центрі міста просто неба танцювали індійські танці, а у кінотеатрі показували індійське кіно.
  • З презентацією своєї книги до Хмельницького приїхав посол Індії.
  • Як хмельничани відзначали Дні Індії, бачили журналісти vsim.ua.

Сьогодні, 23 вересня, розпочалися Дні Індії у Хмельницькому. У місті провели кілька заходів, присвячених індійській культурі. Найпомітнішим з них був виступ тернопільського колективу «Амріта», учасниці якого виконували індійські танці перед кінотеатром Шевченка. Чотири танцівниці у яскравих помаранчево-зелених вбраннях розважали присутніх. Глядачі з цікавістю спостерігали за незвичайним дійством. Особливістю виступу було те, що учасниці колективу танцювали босоніж. Бачити це було незвично для прохолодної пори.

Про складність виконання індійських танців розповіла танцівниця колективу «Амріта» Тетяна:

Відео дня

— Роки кропіткої праці дають своє, — розповідає учасниця колективу. — Звичайно, це все фіксувати, щоб усе було рівненько, воно потребує зусиль. За рік, якщо дуже простенький танець, його вивчити можна. Якийсь дуже простий індійський танець. Вони бувають різної складності, перша ступінь, друга, третя, четверта. І неможливо перескочити на іншу, тому що якщо ти не будеш знати першу, то ти не зможеш четвертого ступеня складності танцювати танець безперечно. Я танцюю вже 12 років і розумію, що це ще далеко не кінець. Можна їх удосконалювати і так, і так, а потім ще йти у глибину. Насправді ці танці просто божественні. Якщо проникнутися ними, то можна відчути потік енергії. Але це потребує багатьох років практики.

Завітав до Хмельницького і посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті. У книгарні «Є» він презентував свою книгу «Індійська філософія крізь призму сучасної науки». Ідея її написання виникла близько 40 років тому. Бхарті намагався знайти сенс буття і пізнавав самого себе. Книгу він написав в Україні, видавали її українською та англійською мовами.

Журналістам vsim.ua Манодж Кумар Бхарті розповів про свої враження від перебування у Хмельницькому та спілкування з хмельничанами:

— У мене було два приклади спілкування: з бізнес-колами та сьогодні на презентації книжки. І я маю таке враження, що люди дуже дружньо орієнтовані. І вся ідея того, щоб робити фестиваль індійських фільмів, показувати танці, робити презентацію книги полягає у тому, щоб розповсюдити інформацію про Індію у Хмельницькому. І я впевнений, що якщо ми будемо робити це з акцентом, з фокусом, то у нас буде змога цього досягти. І у вас дуже активні голови міста та області, і я впевнений, що вони дуже дружньо орієнтовані щодо Індії і будуть докладати усіх зусиль, щоб поглибити співпрацю між Хмельниччиною та Індією.

Також у кінотеатрі Шевченка демонстрували індійський фільм «Загадка». Його хмельничани мали змогу переглядати безкоштовно.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:01 Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО) play_circle_filled 12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up