Будівельний скандал на Старокостянтинівському шосе: хмельничани живуть без газу через недбалість забудовника? (ОНОВЛЕНО)

Будівельний скандал на Старокостянтинівському шосе: хмельничани живуть без газу через недбалість забудовника? (ОНОВЛЕНО)
  • Хмельничани придбали квартири у новобудовах на Старокостянтинівському шосе. З 2016 року зимують без опалення.

  • Кажуть, що забудовник Олег Федаш не збирається вирішувати цієї проблеми. Прийшли з претензіями до міського голови.

Квартира у новобудові - як кіт у мішку. Все частіше громадяни, які купують нове житло стикаються з “сюрпризами” від забудовника. То стіни тонкі, то неутеплений фасад, то неякісні пластикові вікна або ж навіть відсутність перед здачею необхідних комунікацій. З проблемою знайомі мешканці двох новеньких чотирьох поверхових будинків на Старокостянтинівському шосе.

Люди зробили дорогі ремонти, купили меблі та техніку. І все б нічого, але першу зиму у власних квартирах пережили без опалення. “Хмельницькгаз” не пустив блакитне паливо по будинках через певні порушення. І тепер люди гріються і куховарять на електриці. Забудовник, за словами жителів, не усуває проблему.

Відео дня
  • “Все вирішуємо”, “я працюю над цим питанням” - так нам постійно відповідає забудовник Олег Федаш, - каже голова ОСББ “Перший парковий” Олена Таран. - Будинок мали здати зі всіма комунікаціями ще у 2016 році. Зараз 2018 рік, третя зима “на носі” і ми знову залишаємося без опалення.

Не хотіли пускати до мера

Сьогодні зранку, 8 серпня, до Хмельницької міськради прийшла група із 25 людей. Усі вони є власниками квартир у будинках 2к і 2л на Старокостянтинівському шосе - ЖК «Union Park». Розташовані вони неподалік “Першого паркового”. Це - новобудови. Здали їх ще у 2016 році. Але досі усі власники житла не можуть заселитися у свої домівки. Причина - немає газу й, відповідно, опалення. Не зумівши вирішити проблему із забудовником. яким є Олег Федаш, хмельничани прийшли до міського голови Олександра Симчишина.

При вході в міськраду групу зупинив охоронець. Повідомив, що міського голови немає і буде він наступного тижня. Тому вирішив подзвонити до одного із заступників мера, аби той вийшов і поговорив з людьми. Вони спочатку погодилися. Не дочекавшись нікого, за 15 хвилин попрямували до кабінету Олександра Симчишина, оскільки мали інформацію, що той все таки є на робочому місці.

Охоронець безуспішно намагався зупинити самотужки 25 людей. Особливо занервував він, коли ті підійшли до дверей, які ведуть до кабінету мера. Закрив їх перед людьми і сказав, що нікого не пропустить. В цей час до групи вийшла секретарка міського голови і повідомила, що той прийме їх. Але поки у мера зустріч, тому потрібно зачекати. Олександр Симчишин все ж був на місці. План охоронця не спрацював.

“З газом мені дуже важко допомогти”

На прийомі у міського голови був його заступник з питань ЖКГ - Анатолій Нестерук. Коли він вийшов, люди зайшли до кабінету. Повідомили, що не можуть заселитися у своє житло. І забудовник, який має цьому сприяти, нічого не робить. Саме він, за словами власників житла, всіляко ігнорує їх.

  • Вода у нас є, світло теж є. А от по газу повний абзац. Ніякого руху. І в забудовника ще від початку березня є припис про усунення недоліків. Але ми знову на опалювальний сезон без газу. При тому, що десь у четвертій частині квартир уже живуть люди. Бо вони продали свої квартири, щоб купити нове житло. Тому іншого виходу в них немає. Опалюють житло від світла. Деякі кажуть, що в них платіжки в місяць були й до 6 тисяч, - каже голова ОСББ “Перший парковий” Олена Таран.

Власники квартир у новобудовах на Старокостянтинівському шосе уже приходили до Олександра Симчишина восени минулого року. Тоді він пообіцяв допомогти. Сьогодні сказав, що нібито “натиснув” на “Хмельницькводоканал” і вирішилося питання з водою. Більше допомогти практично нічим не може.

  • З газом мені дуже важко допомогти. Тому що газконтора - приватна установа. Ми навіть права втручатися в їхні взаємовідносини не маємо. Це називається перевищення службових обов’язків, - відповів Олександр Симчишин. - Тому потрібно зібрати усі сторони і обговорити. Спробуємо зробити це цього тижня. У вас в подвір’ї усіх зберемо.

“Забудовник допустив грубі технічні порушення”

На збори мають покликати забудовника, представників “Хмельницькгазу” та міськради. Чекатимуть на них власники квартир. Після відвідин мера вони сподіваються на вирішення своєї проблеми. А винним у ній поки виглядає саме забудовник. Принаймні, про це vsim.ua повідомили в “Хмельницькгазі”.

  • Та усі питання люди мають ставити до забудовника, який допустив грубі технічні порушення. Тому зі свого боку “Хмельницькгаз” не може і не має права прийняти таке і дати газопостачання, - каже речник ПАТ “Хмельницькгаз” Леся Андрейко. - Котли, які вони там поставили, не сертифіковані в Україні. Там навіть немає квартирок, тобто форточок. Планування квартир не відповідає проекту газифікації. Порушено державні будівельні норми. Також є питання до вентиляційної системи. Востаннє наша комісія виїжджала туди 18 червня. Дали черговий припис. До моменту усунення порушень ніхто такий об’єкт не прийме і газопостачання не дозволить. Ще одне з порушень - кухні там суцільні з кімнатами, що теж заборонено будівельними нормами. Має бути перегородка. Кухня. як кухня, а жила кімната, як кімната. Тому тут усі питання до забудовника.

Журналіст vsim.ua звернувся за поясненнями до “Золотої середини”. У фірмі забудовника поки нічого не коментують. Кажуть, що на всі питання відповість директор, якого поки немає на місці. Ми тричі приходили в офіс забудовника. Та коментарів від юриста, когось із працівників чи директора не дочекалися. Мождиво, ситуацію прокоментують згодом. Слідкуйте за оновленнями на vsim.ua.

ОНОВЛЕНО

Сьогодні, 9 серпня, до редакції vsim.ua прийшов Олег Федаш, якого власники квартир називали забудовником. Пояснив, що офіційно він таким не є. Надав документи, які вказують, що замовником будівництва було ПП "Форвард". Декларацію про завершення будівництва видавали на житлово-будівельний кооператив "Форвард-3". Ні в одному із них юридично не зазначений Олег Федаш як керівник, підписант чи засновник. Поєднує його із ЖБК "Форвард" те, що воно зареєстроване за адресою Володимирська, 109. Саме тут знаходиться офіс ТзОВ "Золота середина", де Олег Федаш є підписантом.

Загалом. за словами Олега Федаша, офіційний забудовник просто попросив його допомогти вирішити питання із газопостачнням. Нібито має взяти платіжки у "Хмельницькгазі" за роботи по усуненню порушень, про які говорилося вище. Проплачувати, за словами чоловіка, їх має забудовник. 

Також уже відомо, коли відбудеться зустріч між представниками "Хмельницьказу", Хмельницької міськради, забудовника і власниками квартир, Вона запланована на 14:30 п'ятниці, 10 серпня. 

Юридичні зв'язки ЖБК "Форвард-3" з іншими фірмами, переважно у сфері будівництва, дуже широкі. Скірн із сервісу YouControl

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Дмитрий Семченко

    Про що ви пишите. Біля 30 квартир перший забудовник передав Федашу!!! Всі квартири які продавалися після передачі-продавалися Федашом і в договорах представником забудовника і підписантом є Федаш. Яку дурню ви пишите!!! Якщо потрібно можна надати копії договорів для підтвердження!!!
  • Олена Мороз

    кватирок, а не кваРтирок 🙄
  • На Бу

    Не захищаю забудовника, але газконтора якщо така принципова то у 80% квартир в хмельницькому потрібно перекрити газ, а з котлами взагалі... будьякий котел проходить сертифікацію коли завозять в Україну, до того ж якщо їх бере якась фірма на обслуговування то яка різниця газконторі, хіба просто в них не купили.
  • Lyudmila Sotskaya

    Тому,що проплатив вiдкати......
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up