Бухгалтер комунальної аптеки вважає, що її вигнали з роботи через скаргу в мерію

Бухгалтер комунальної аптеки вважає, що її вигнали з роботи через скаргу в мерію
  • Оксана Кордас дзвонила Олександру Симчишину, коли вона залишилася без світла на 3 дні.
  • Жінка каже, що за це її хочуть звільнити з комунальної аптеки, де вона працює бухгалтером вже 15 років.

Оксана Кордас, бухгалтер міської комунальної аптеки "Віола", проживає у будинку по Довженка. Більше місяця тому, 12 грудня, сім будинків на цій вулиці залишились без світла. Два дні мешканці зверталися в усі можливі інстанції, а 14 грудня навіть перекривали дорогу. Люди не знали, що поломку має усувати квартирно-експлуатаційний відділ. Він відноситься до Міністерства оборони та займається обслуговуванням будинків в Раковому. Тому жінка звернулась в приймальню до Олександра Симчишина. Вона сподівалась, що мер зможе підтримати мешканців та посприяти тому, аби електрику включили

Жінку попросили піти з роботи

В той час, коли мешканці Довженка залишились без світла, Оксана Кордас була у відпустці. Жінка пояснює, що не змогла лишитись осторонь і тому вирішила звернутись до міського голови. Коли подзвонила у приймальню, секретар відповіла, що мер знає про ситуацію і робить все можливе, аби заспокоїти людей.

Відео дня

- Люди почали збиратись, я не могла бути байдужою до того, це ж стосувалось і мене, і моєї сім’ї. Я звернулась до мера, не з наїздом, а попросила, аби він своїм авторитетом вплинув на ремонтників, щоб людям швидше включили світло, - розповідає vsim.ua Оксана Кордас. - Ремонтники могли кинути роботу, і якби люди не вийшли на дорогу, то світла могло б не бути ще довше. 

Жінка каже, що після дзвінка у приймальню їй зателефонувала керівниця аптеки і сказала, що вона має звільнитись з роботи. Мовляв, завідувачка отримала прочуханки від мера за те, що її працівниця поскаржилась у мерію. Таку версію озвучує Оксана Кордас.

- Він сказав їй, чи не розумію я, що працюю в комунальному підприємстві. А вже потім керівник передзвонив мені і сказав йти до мера проситись. Але за що проситись? - каже Оксана Кордас. - Потім я на власні вуха чула, що заступниця мера Галина Мельник казала нашій керівниці, аби та поставила собі за ціль мене звільнити. Або казала поставили мені такі завдання, щоб я не виконала. 

"В нас на все скаржаться, але за це не звільняють"

Оксана Кордас написала заяву на звільнення. Каже, що її дотиснули. На місце бухгалтера вже знайшли іншого працівника, який з 1 лютого має приступити до своїх обов'язків. Аби дізнатись, чому ж жінка пішла з роботи, ми звернулись до заступниці міського голови Галини Мельник. Та має свою версію даного скандалу і пояснює, що причини звільнення геть інші.

- Це все почалося ще тоді, як було приєднання міжлікарняної аптеки до "Віоли". Оксана Ничиславівна не хотіла брати всіх працівників. Збирала колектив і приходила в міську раду, бо їм не подобався керівник. Потім до нас дійшла інформація, що її чоловік займається поставкою ліків в аптеку і що то може бути конфлікт інтересів. Щомісяця він на 400 тисяч постачає медикаментів, - розповідає Галина Мельник. 

Заступниця мера каже, що через те, що Оксані Кордас не сподобалось зауваження щодо поставок ліків її чоловіком, вона і вирішила звільнитись. Мовляв, ще й трапився випадок зі скаргою на відключення світла, який і був останньою крапкою. Ольга Кадуцька, яка завідує комунальною аптекою, вважає, що головному бухгалтеру треба було вибачитись за свою скаргу перед мером та спробувати дійти згоди. 

- Були нюанси в її роботі. Був конфлікті у неї з попереднім керівником. Та і відсутність світла і її скарга теж вплинули. Їй потрібно було переговорити з міським головою, донести свою думку, вибачитись... Зараз ми дійшли згоди сторін і вона написала заяву на звільнення. Вона просто не захотіла йти назустріч, - пояснює Ольга Кадуцька.

Оксана Кордас зізнається, що без роботи не залишиться, адже має великий досвід. В разі звільнення піде працювати бухгалтером у приватні структури. 

ОНОВЛЕНО: Під час підготовки матеріалу та збору інформації журналісти намагалися взяти коментар міського голови. На жаль, ні  зустрітися, ні поговорити з мером по телефону не вдалося. У приймальні на прийом до Олександра Симчишина нас не пустили, натомість з усіма питаннями направили до прес-секретаря міського голови. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • Читач51

    Аптека Віола повне "дніще", керівник Хамка!!!! Через цей заклад відмиваються кошти виділені на придбання ліків з місцевого бюджету. Тільки запрацює в повну силу Бюро економічної безпеки матеріалі будь туди направлені. Нікому не раджу користуватись цією аптекою!!!!!
  • Фролов Александр

    Ну и хрен с ней, в чем проблема? Возьмут другую. Каждый день кого-то увольняют и не делают столько шумихи. Тем более из-за какой-то бухгалтеришки.
  • люся

    з чого вчинили  такий шум   і "всім " і "33 канал " Мер правий в тому , що є конфлікт інтересів і чи були б закупівлі на такі суми у підприємства чоловіка , якби  пані бухгалтер не була б головним бухгалтером цієї аптеки , та чи проводили тендери  ( проводили б  для чистоти питання і відкритості закупівель) , перевела відповідальність на директора -  все виглядає комічно. Так аптека є  самостійним підприємством , але господарське означення "комунальна " чітко вказує на те що засновником є  міська рада , значить використовується комунальне майно міста в господарській діяльності і результати діяльності належать громаді. як то кажуть - нічого особистого.

    Мастер Автополив reply люся

    Точно. А у нас все постоянно свою шерсть с государственной путают.
  • Анонім

    Крали собі 15 років, а тут на горло наступили. Все народ красти в Хмельницькому не буде ніхто -  Свобода прийшла

    Сергей reply Анонім

    Так точно - "Свобода прийшла" сама красти.  За  рік роботи багато кому відкрилися очі  на цих "прохфесіоналів".  З їх вмінням працювати та жадобою до наживи місту "капець".

    Мовчіть за те що побачите весною на дорогах в які вкатали мільйони та за багато іншого, якщо бажаєте працювати і хваліть міську голову. Інакше... ну..ну

    Мастер Автополив reply Анонім

    все украдено до нас (операция Ы) если вы еще очень молоды и не знаете откуда это.

    Сергій Якубенко reply Анонім

    ти так гарно підмітив. не буде красти ніхто. тільки забув додати. ніхто крім свободи

keyboard_arrow_up