«Чекав на житло 14 років», - рятувальникам роздали 39 квартир у Хмельницькому

«Чекав на житло 14 років», - рятувальникам роздали 39 квартир у Хмельницькому
  • 17 сімей житимуть у реконструйованому за бюджетні гривні будинку у Раковому. Інші отримали квартири в новобудовах на Озерній.
  • Для символічного вручення ключів приїхав сам міністр МВС Арсен Аваков.
  • Рятувальників також “затарили” новою технікою на 33 мільйони гривень.

 - Віддавав пів зарплати за орендовану квартиру і чекав на власне житло 14 років, - розповідає хмельницькй рятувальник Ігор Крещенко - Тепер ми отримали хоч і невеликий, але свій куточок.

Житло в колишній їдальні

Ігор Крещенко працює рятувальником уже 17 років. 14 з них він стояв на квартирному обліку і весь цей час орендував житло. Тепер він разом із дружиною й донькою мають власну домівку. Вони отримали ключі від однокімнатної квартири у реконструйованому за 7,8 мільйона гривень будинку на Гарнізонній, 17а. Тут розташована військова частина ДСНС і колись в приміщенні працювала їдальня.

Відео дня

У цьому будинку новосілля святкуватимуть 17 сімей рятувальників Хмельницького. Ще по 11 новоселів отримали ключі від квартир в багатоповерхівках на Лісогринівецькій і Кармелюка. Земельні ділянки на Озерній рятувальники віддали під будівництво приватникам. Ті в рамках державно-приватного партнерства віддячили їм квартирами. Всього нове житло отримали 39 працівників ДСНС у Хмельницькій області. Серед них діючі працівники служби, учасники АТО і ветерани. Всього на квартирній черзі стоїть 394 рятувальника області.

39 квартир

  • 26 однокімнатних
  • 11 двокімнатних
  • 2 трикімнатних

Нова техніка і Аваков

Також рятувальники отримали нову техніку. На неї витратили майже 33 мільйони гривень.

  • 5 пожежних автомобілів «МАЗ» - 23 млн. грн.
  • Піротехнічний автомобіль «Renault-Master» - 123 тис. грн.
  • Водолазно-піротехнічний пікап «XZAUTO» - 574 тис. грн.
  • Снігохід «Snowmax» - 63 тис. грн.
  • Гадрівлічний підйомник «КАМАЗ» - 3 млн. грн.
  • Екскаватор ЕОВ-4421 – 1 млн. грн. (відновлення після роботи в АТО)

Усе це купувалося за кошти з державного, обласного та міського бюджетів. Разом на техніку і реконструкцію будинку витратили 40 мільйонів гривень. Для символічного вручення ключів і сертифікатів до Хмельницького приїхали міністр МВС Арсен Аваков та голова ДСНС України Микола Чичоткін.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Vyacheslav Askerov

    всі нормальні люди, тяжко працюют відкладают і купують. а тут просто почекали і отримали. жесть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up