Через концерт на Проскурівській побили вуличного співака: деталі конфлікту

Через концерт на Проскурівській побили вуличного співака: деталі конфлікту
  • У Хмельницькому стався конфлікт за участі вуличного співака та активіста. 
  • Закінчилося все “швидкою” й травмами.
  • Дізнавайтеся деталі подій на Проскурівській. 

У Хмельницькому виступає чимало вуличних музикантів та співаків. Роблять це у парках, скверах та на пішохідній зоні в центрі міста. Саме на “стометрівці” можна зустріти найбільше виконавців у теплі пори року. Там грають на музичних інструментах, виконують різноманітні пісні й можуть влаштовувати перформанси.

Через одну з таких подій у Хмельницькому розгорнувся конфлікт. Сталося все у неділю, 19 червня. Напередодні в соцмережах показали відео, на якому один з вуличних співаків влаштував “концерт”. Зробив це на Проскурівській. Саме там, де ще в лютому розмістили портрети загиблих військових та євромайданівців. 

Відео дня
v class="video-block">

“Наші хлопці гинуть на війні, а тут біля Героїв дискотека”

Під пісню “Ой, у лузі червона калина” хлопець танцював й показував акробатичні трюки. Далі він разом з іншими вуличними співаками виконав пісню Дзідзьо “Павук”. Все це зафільмували перехожі. Коментували, що такі “шоу” біля алеї загиблих Героїв абсолютно недоречні. 

Відео та своїми думками щодо події містяни поділилися із блогером та активістом Дмитром Гуцалюком (в Instagram - Kabash, - прим. автора). Люди стали писати: ““Наші хлопці гинуть на війні, а тут біля Героїв дискотека”. Або “Це жах! Припиніть це, будь ласка! Там навіть сміятися не хочеться, не те що танцювати і аплодувати”. 

Нет описания.

Kabash відреагував на “концерт” й відправився в центр Хмельницького. Там знайшов того самого співака з відео. Активіст провів із ним бесіду й дав “батьківського стусана”, як він сам розповів на своїй сторінці в Instagram. 

Водночас вуличний співак опублікував інші подробиці. Він показав підписникам, як його забирає карета “швидкої”. Пізніше оприлюднив довідку з Хмельницької обласної лікарні, яка підтверджує отримання травм. Саму подію Денчик коментує так:

Нецензурні слова замінено

Побиття через Моргенштерна: що відомо про Денчика

Звати вуличного співака Денис Опара. На його сторінці в Instagram 124 тисячі підписників. Серед контенту Денчика переважають відео гумористичного змісту. Також він публікує їх у TikTok, де за ним стежать 1,2 мільйона користувачів. У соцмережах хлопця є відео, на яких він проводить “концерти” у Києві. Там він, як і в Хмельницькому, влаштовував танці та показ різних трюків під музику. 

Видання “Факти” повідомляє, що вуличний співак Денис Опара переїхав у столицю з Харкова. У березні 2021 року йому погрожували за прихильність до пісень російського виконавця Моргенштерна. Журналісти “Фактів” додають, що тоді із Денчиком активісти проводили виховну роботу. Вуличний співак пообіцяв більше не використовувати репертуар російського музиканта. Проте вже восени того ж року Дениса Опару побили. Відео дивіться тут. 

Раніше журналістка vsim.ua написала Денчику, щоб поспілкуватися й розповісти хмельничанам про нього більше. Проте хлопець досі не відповів на повідомлення.

Опитування

Друзі, чи доречні подібні “шоу” на Проскурівській біля портретів із загиблими?

Нагадаємо, що в березні на алеї Героїв трапився ще один інцидент. Хлопець опублікував у TikTok відео, на якому показує портрети загиблих і негативно висловлюється про них, використовуючи нецензурну лексику. Згодом в соцмережах поширилося відео, на якому той самий хлопець стоїть навколішки перед одним із портретів на Алеї Героїв. Так він попросив вибачення. 

Читайте також: У Хмельницькому заборонили російський контент в публічних місцях

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (10)
  • PutnickFree

    Якщо воно постраждало, треба домовитися з Пальохіним щоб забрав до себе на реабілітацію, там і покривлятися і пострибати можна, ніхто не образиться, це ж не біля портретів загиблих героїв шабаш влаштовувати.
  • Читач30

    Що в центрі люди співають біля героїв це всіх обурює, А що сидять за столиками їдять,пють,курять кальяни,з кафе йде музика, то це тіпа можна..
  • Татьяна Тищенко

    Потрібно було дати  нападнику здачі по кумполу да так, щоб нападник обіс рався !
  • Коля Волощук

    Звісно, на вулицях повно всілякого лайна показують, і немає на те ради, чи худради)). Чогось якісного, вартісного, вартого уваги дуже мало. Такі часи настали. Людство деградує. Бажано б то якось фільтрувати, відсіювати полову від зерна, але ж декларуємо толерантність, лібералізм, а значить - вседозволеність.

keyboard_arrow_up