Через негоду без світла сидить більше 3,7 тисяч жителів Хмельниччини

Через негоду без світла сидить більше 3,7 тисяч жителів Хмельниччини
Depositphotos
  • Енергетики кажуть, що пориви вітру досягали 35 метрів за секунду. 

  • В області обірвало електропроводи. Без світла залишилася частина жителів. 

  • Крім цього, на дороги повалило дерева. 

Ще в понеділок, 20 лютого, синоптики по всій Україні на 2 доби оголосили штормове попередження. Пориви вітру в області подекуди сягали від 25 до 35 метрів за секунду. Сильний вітер та дощ наробив шкоди мешканцям. 

Штормові пориви в понеділок обірвали проводи повітряних ліній електропередач. Ми повідомляли, що станом на 11:00 21 лютого в регіоні без світла було 80 населених пунктів, знеструмлено 30 повітряних ліній 10 кВ. Наслідки негоди усували понад 220 працівників обленерго та 110 одиниць техніки.

Та вітер ще лютував ще весь день вчора. Керівник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій повідомив, що через негоду станом на 9 ранку 22 лютого на Хмельниччині без електрики залишилося 3 757 споживачів. Наразі енергетики продовжують працювати над ліквідацією наслідків стихії.

Відео дня

— Внаслідок погіршення погодних умов та поривів вітру до 35 метрів за секунду в частині громад області відбулися обриви проводів повітряних ліній електропередачі та відповідно аварійні відключення. Енергетики здійснювали аварійно-відновлювальні роботи цілий день, але вітер не вщухав та додавав нових пошкоджень. Наразі близько 60% пошкоджень усунуто, бригади продовжують роботи, але погодні умови суттєво уповільнюють аварійно-відновлювальні роботи, — додають електрики. 

ОНОВЛЕНО:

Станом на 11:00 в області внаслідок негоди знеструмлено 9 повітряних ліній 10 кВ. Світла немає у 34 населених пунктах, з них у 7 – частково. До аварійно-відновлювальних робіт залучено 46 бригад.

Разом з тим, сьогодні світло в області не вимикатимуть. В Хмельницькобленерго пояснюють, що на 22 лютого ліміт використання електроенергії для області також не встановили. 

Якщо ж у вашій оселі немає світла, ви можете самостійно дізнатися про очікуваний час відновлення у розділі «Відключення», без телефонного дзвінка до Кол-центру. 

Ще одним зручним методом подати заявку по відсутність електричної енергії, дізнатися очікуваний час відновлення розподілу – є чат-боти в Viber та Telegram.

А у вашій оселі є сьогодні світло?

Також додамо, що негода повалила дерева. Вони попадали на проїжджу частину дороги, узбіччя та ускладнили рух водіям. Наразі шляховики прибирають їх з дороги. 

— Не залишайте транспортні засоби на узбіччі під зеленими насадженнями, уникайте прогулянок вздовж лісосмуг; тримайтеся подалі від рекламних щитів і ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження, — закликають в Службі автомобільних доріг в Хмельницькій області.  

У разі виникнення надзвичайних ситуацій чи перешкод на дорогах водії можуть звертатись за телефонами цілодобової гарячої лінії +38 067 400 60 80.

Корисні онлайн-сервіси «Хмельницькобленерго» для споживачів

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up