Негода наробила лиха: на Хмельниччині вітер обірвав електропроводи

Негода наробила лиха: на Хмельниччині вітер обірвав електропроводи
  • Аварійні бригади вже працюють, але пориви вітру не вщухають. 

  • Дізнавайтеся куди звертатися, якщо у вашій оселі зникло світло.

Ще в понеділок, 20 лютого, синоптики по всій Україні на 2 доби оголосили штормове попередження. Пориви вітру на заході країни можуть досягати 25 метрів за секунду. 

Цієї ночі сильний вітер вже встиг наробити шкоди. Сильні пориви обірвали проводи повітряних ліній електропередачі в Хмельницькій області. Про це повідомляють в Хмельницькобленерго

— Бригади здійснюють аварійно-відновлювальні роботи, але пориви вітру не вщухають. Шановні споживачі! Закликаємо до максимальної обережності поблизу повітряних ліній, — додають енергетики. 

Відео дня

В яких саме населених пунктах обірвало електролінії не зазначають. Суспільне повідомляє, що станом на 11:00  в області без електроенергії 80 населених пунктів, знеструмлено 30 повітряних ліній 10 кВ. Наразі наслідки негоди усувають понад 220 працівників обленерго та 110 одиниць техніки.

Також енергетики додають, якщо ви побачили обірваний електропровід — не підходьте до нього. Натомість телефонуйте до Кол-центру за номером телефону 067 010 50 62 та повідомте про обриви та аварійні ситуації.

Також додамо, що у вівторок, 21 лютого, погодинних відключень електрики на території області не застосовуватимуть. Якщо ж у вашій оселі немає світла, ви можете самостійно дізнатися про очікуваний час відновлення у розділі «Відключення», без телефонного дзвінка до Кол-центру. 

Ще одним зручним методом подати заявку по відсутність електричної енергії, дізнатися очікуваний час відновлення розподілу – є чат-боти в Viber та Telegram.

А у вас є сьогодні світло?

Корисні онлайн-сервіси «Хмельницькобленерго» для споживачів

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up