Черга за шашликом і штовханина: репортаж недільного вечора на Проскурівській

Черга за шашликом і штовханина: репортаж недільного вечора на Проскурівській
  • Через COVID у сусідніх містах скасували новорічні заходи і ялинку. 
  • У Хмельницькому все це вже працює.
  • Сотні хмельничан провели вихідний на різдвяному ярмарку.
  • Читайте, що відбувалося у вечір неділі на Проскурівській.

Від п’ятниці, 4 грудня, на Проскурівській засяяла головна ялинка міста й розпочав роботу різдвяний ярмарок. Продаж сувенірів і смаколиків цьогоріч дещо відрізняється від попередніх років. Будиночки  розташовані на відстані одне від одного й скрізь є обмежувальні жовті лінії. Все це задля дотримання соціальної дистанції. А ще цього року допустили до участі в ярмарку менше підприємців, ніж зазвичай. Так організували свято в центрі Хмельницького в умовах пандемії.

А от деякі з міст України цьогоріч й зовсім вирішили відмовитися від святкових заходів. Наприклад, у сусідній Вінниці міський голова заявив, що головної ялинки цьогоріч не буде. А всі новорічні заходи перенесуть в онлайн-формат. Все це - задля уникнення поширення коронавірусу. Про це пише вінницьке видання “20 хвилин”. 

Відмовитися від головної новорічної красуні та ярмарку вирішили і в Рівному. Традиційні заходи скасували через пандемію. Місцевим мешканцям пообіцяли святкову ілюмінацію та прикрашені дерева, що ростуть в центрі міста. Про це повідомляє видання “Rivne.media”.

Відео дня

Тим часом у Хмельницькому на вихідних містяни відчули смак свята на повну. На Проскурівській зібралися сотні людей. Всі вони тримали шлях до майданчика, що біля кінотеатру Шевченка. Черги, штовханина, пісні та галас - так провели свій вихідний чимало містян. А чи не забули про маски й дистанцію?

Вечір неділі. Одні вважають цей день “сімейним” або ж звичайним вихідним, інші - не придають йому особливої уваги. Так чи інакше, чимало містян провели його в центрі Хмельницького. Хтось із дітьми, хтось в колі друзів чи в оточенні шумної компанії.

Ще на початку “стометрівки” відчувається “гаряча атмосфера” на Проскурівській. Серед святкових вогнів туди-сюди прогулюються хмельничани. У всьому натовпі лише одиниці були в масках. А говорити про соціальну дистанцію тут і зовсім недоречно. 

Новорічна атрибутика, серед якої сніговики, парасольки, що світяться, і янголи - все це, як фотозони для містян. Майже біля кожної з таких фігур стовбичать жінки й чоловіки. Звісно, перші позують, а другі - із зітханням їх фотографують. Гуляє на “стометрівці” багато молоді. У модних штанях, з яких визирають щиколотки, вони прогулюються, пліткують і попивають напої. Деякі з них роблять селфі на свої “айфони”. 

Грають в центрі міста вуличні музиканти. Юнаки з гітарами в руках стоять вздовж вулиці й “запалюють” народ. За музику їм залишають гроші, пританцьовують і йдуть далі. Бо попереду - новорічна красуня. 

На шляху до головної ялинки - конструкція “2021”. В тунелі, що зроблений в цифрі 0, теж фотографуються. Попереду - напис “Різдвяний ярмарок”. Саме за ним знаходиться найцікавіше - фотолокації, будиночки з новорічною продукцією і головна ялинка міста. 

Пройти і не задіти когось плечем чи, скажімо, ліктем - тут неможливо, бо людей - тьма. Хтось стовбичить біля різдвяних будиночків й обирає собі скляну іграшку на ялинку. А хтось стоїть в черзі на одну з святкових локацій, що біля ялинки. Йдеться про карусель із вогниками, якої минулого року на Проскурівській не було. Щоб зробити світлину, сидячи на ній, утворилася довжелезна черга. Здебільшого це жінки та діти. І це, певно, найбільша черга на Проскурівській. 

Стільки людей одночасно не стоїть навіть за шашликом, що продають тут лише в одному будиночку. “Ніжний шашлик” - написано на вітрині. Вартість не вказана. Щоб дізнатися, треба пропхнутися повз людей. “60 гривень за 100 грамів”, - сказав хтось із черги. Більше про те, що й за скільки там продають, ми писали раніше. 

Бажання зробити світлину чи відчути смак м’яса змусили багатьох забути про дотримання карантинних правил. Оті жовті позначки біля будиночків, ймовірно, не бачив жоден покупець. Забули тут і про захисні маски. Деякі продавці робили зауваженням людям при купівлі. Мовляв, “Одягніть, будь ласка, маску”. Ті сумлінно слухалися. Здійснювали покупку й рушали далі на фотосесію на каруселі чи в чергу за шашликом. 

Друзі, а ви вже відвідали ярмарок на Проскурівській?

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (41)
  • Инга Журавлева-Гаврищук

    Вибачте,але там одне суцільне скупчення!
    Ідеш в масці,а більше ніхто не в масці...
  • Елла Гройсман

    Що ж ви так дивуєтесь? Наш мер найкращий. Вибрали - радійте. Далі ще веселіше буде.
  • Irina Ohockaya

    Каждый час включает свои мозги!!
  • Ирина Козачок

    То що якщо covid то не жити? Забирати у дітей атмосферу новорічну і відчуття свята? Можна прийти сім'єю до ялинки з розумом,уникати там де скупчення. Ніхто нікого не заставляє до ялинки ходити,боєтесь сидіть вдома,заразитись скрізь можна

    Хуан Матус reply Ирина Козачок

    Розумні люди так і зробили - лишилися вдома, щоб на наступний рік було кому тим дітям подарувати "новорічну атмосферу і відчуття свята".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 16:37 У Кам’янець-Подільському районі на «тещиному язику» згоріло авто 15:54 Полеглих на війні захисників із Шепетівщини відзначили державними нагородами 15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up