Чи правдива інформація про знайдені тіла дітей? Відповідь поліції

Чи правдива інформація про знайдені тіла дітей? Відповідь поліції
  • У соцмережах поширють дописи про знайдені на Хмельниччині тіла дітей без внутрішніх органів.
  • Пишуть, що дітей викрадають чоловік та жінка на чорному “Audi A6”.
  • Вірити цьому чи ні?

“Шановні Хмельничани. Знайшли два тіла хлопчика і дівчинки без органів. Будьте обережні. Повідомте всім! Чоловік і жінка на чорній Ауді А6 викрадають дітей і здають їх на органи!, - так дослівно звучить один із дописів у Instagram. 

Подібні публікації поширють в різноманітних групах і у різних соцмережах. Можуть змінювати лише локацію, де це нібито трапилося. До прикладу, в Білогірському районі. Або ж написати, що у якомусь населеному пункті свідомі громадяни не дозволили цій парочці викрасти дітей.

Чи правда це або ж черговий фейк? Про це ми запиталися у хмельницької поліції.

Відео дня
  • “Інформація, яка шириться областю про викрадення дітей, виявлення тіл дітей без органів НЕПРАВДИВА!”, - написала речник ГУ Нацполіції в Хмельницькій області Інна Глега.
  • Це фейк. Мені уже не ви перші телефонуєте по цьому питанню. Де воно взялося, я не розумію. Такого немає і не було, - говорить vsim.ua начальник Хмельницького відділу поліції Валерій Онісьєв.

То ж поліція запевняє, що нічого подібного в Хмельницькій області не було. Тому просять не вірити подібній інформації. Разом із тим, багатьом абонентам мобільного оператора “Київстар” прийшли СМС-повідомлення наступного змісту:

Допоможемо поліції у пошуку дітей! З 28.09 за Вашим номером діятиме послуга «Пошук дітей». Якщо Ви були в місці зникнення дитини, Вам може надійти SMS з прикметами. Інфо 477*102, kyivstar.ua/kidsearch

Дане повідомлення немає прямого відношення до згаданих вище повідомлень. Це просто нагадування про програму співпраці оператора із Національною поліцією в пошуку зниклих дітей. 

 

  1. «Пошук дітей» – це інформаційна розсилка від Київстар, мета якої – допомогти Національній поліції України у розшуку зниклих дітей. На запит Національної поліції Київстар буде надсилати SMS-повідомлення абонентам, які могли бути свідками зникнення і можуть повідомити правоохоронним органам інформацію, що могла б допомогти відшукати дитину. Ось як вона працює (інформація із сайту “Київстару”):
  2. Київстар отримує від Національної поліції України запит на SMS-розсилку, що містить інформацію про зниклу дитину та місце, де її бачили востаннє;
  3. Київстар розсилає інформаційні SMS на номери телефонів абонентів, які могли бути свідками зникнення, адже вони користувалися послугами зв'язку (телефонували, писали SMS або користувалися мобільним інтернетом) у радіусі 1–3 км від місця події;
  4. У тексті SMS є інформація з прикметами зниклої дитини та посилання на сайт МВС з її фотокарткою;
  5. Ті абоненти, які володіють інформацією щодо дитини, можуть допомогти у пошуках, зателефонувавши на номер 102.
     

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (14)
  • Боднар Катя

    Люди севодня фейк а завтра што чорт вазьми ...Ищо недай бог  та мать на органы здадуть..Детей вже берут крадут...
  • Ольга Плаксина

    А я бы на вашем месте не так уж расслаблялась. Сегодня фейк ,а завтра...,чем черт не шутит,в наше время дебилов хватает и ,,людей любящих маленьких детей''.
  • Александр Федюченко

    це говностар
  • Татьяна Ховаева

    За лайки маму родную сдадут на органы! Придурки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up