Чи сортуєте ви сміття вдома? (ОБГОВОРЕННЯ)

Чи сортуєте ви сміття вдома? (ОБГОВОРЕННЯ)

Неграмотне поводження зі сміттям — мало не одвічна тема. З новою силою про проблему заговорили після подій на львівському сміттєзвалищі. При цьому більшість відходів, якими забиті сміттєзвалища України, можна переробити. Друзі, а ви сортуєте сміття у себе вдома.  

Більше половини всього домашнього сміття - пластикові відходи. Саме пластик сьогодні приносить найбільше проблем навколишньому середовищу - він довго розкладається. Еколого вже давно забили на сполох. 

У Хмельницькому є кілька сміттєвих майданчиків, де під ПЕТ пляшку виділений спеціальний контейнер. Чи є такі у ваших дворах та чи сортуєте ви сміття вдома?

 

 

Відео дня

Діліться своїм досвідом. Чи достатньо для цього можливостей у нашому місті та чи потрібно це робити взагалі?  Діліться з нами своїми думками у коментарях.  
Пишіть у коментарях.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • IGOR

    Сортирую отдельно только бумагу, так как имею возможность доставлять её до пункта утилизации, который не далеко от работы (соседнее предприятие скапливает гору бумаги и вызывает специальную машину, то им и вожу)...

    В нашем микрорайоне нет баков для сортировки, только старые для "всего мусора". Бумагу своими силами вывожу, а возить пластик по всему городу - желания просто нет... Хотя если бы было для этого УДОБСТВО (в виде урн для раздельного мусора) - с удовольствием сортировал бы ВСЁ (металл / органика / пластик / стекло и бумага)!
  • Віталій

    Навіть і якщо вдома посортувати, то викидаємо всеодно все в один контейнер; в нас біля будинку, по вул, Бандери,5 є кілька контейнерів, але немає напису на жодному контейнері :"Скло", "Папір"....і т,д,.Навіть якби і були і написи мені здається, що багато часу треба буде, щоб наш народ звик сортувати....

    IGOR reply Віталій

    Надо просто после установки таких урн правильную работу провести с населением в виде социальных реклам и социальных промо-акций! И самое важное - в учебных заведениях продвигать и приучать население...
  • Lubov Shirobokova

    Сортували, але  приймаються тільки кришечки, батарейки, а от головну проблему - пластик, по суті треба тарабанити на авто кілька км, ще й шукати, куди викинути, де є облаштоване місце для його збору, і це при тому, що живемо в центрі...скло і папір теж лише на Гречанах знаю, де приймають...вважаємо доцільним популяризацію цієї справи, вивіски хоча б, не питати ж у бомжів, куди вони зносять (а вони - сортувальники 80 левелу))))

    Намагаємось також по менше пластику нести додому (відмова від пакетів, багаторазове використання пакетів).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up