Чи змінять дату святкування Дня міста? Коментар Олександра Симчишина

Чи змінять дату святкування Дня міста? Коментар Олександра Симчишина
  • Журналіст vsim.ua запитав у мера Хмельницького про можливість перенести святкувння на більш теплу пору.
  • Дана тема все активніше обговорюється хмельничанами через часті дощі під час вересневих заходів до річниць міста.

Остання неділя вересня - час святкування Дня міста у Хмельницькому. Досить часто відзначення річниці від першої писемної згадки про місто псує погода. Дощ і прохолода - практично невід’ємні атрибути свята. Через це хмельничани стали все активніше публічно обговорювати питання щодо перенесення Дня міста на більш теплу пору року. Про це свідчать і поточні результати голосування, яке триває на сайті vsim.ua.

Яка позиція міської влади щодо питання перенесення святкувань? Про це ми запитали в мера Хмельницького Олександра Симчишина. Передаємо діалог дослівно.

Журналіст: - Останнім часом активно обговорюють перенесення святкування Дня міста на більш теплу пору року. Чи є можливість це зробити?

Відео дня

Олександр Симчишин: - Можливість є. Це рішення ради та й все. Але треба обдумати і правильне рішення прийняти. Ми цього року мали “MyFest” 29 червня. Закінчилося все тим, що довелось його по кабаках і нічних клубах переносити через зливу.

Ж: - Все таки влітку менша можливість того, що погода зіпсується.

О.С.: - Так. Але літом набагато менше людей в місті. Може травень. Ми цей варіант обдумували. Там навіть логічна підв’язка є під травень. Але тоді у нас дуже велика кількість заходів. В нас “Rock&Buh”, День Європи, День Героїв і JazzFest. В принципі, така думка має право на існування. Ми над цим ще два роки тому думали. Кінець вересня - традиційні дощі. Хоча от сьогодні погода фантастична (розмова відбулася у неділю, 30 вересня, - прим. авт.). Та й вчора ввечері була непогана. Зранку я сам змокнув і теж відразу про це подумав.

Ж: - Чи буде найближчим часом це питання поставлено на розгляд чи хоча б обговорення.

О.С: - Ми обдумуємо, обговорюємо, бачимо голосування на сайті. Подивимося, як народ проголосує. Може самі якесь опитування закинемо і спитаємо людей.

Ж: - Зараз там близько 75% разом за весну і літо. Біля 50% за літо і 25% за весну.

О.С.: - В принципі зауваження слушне. Непогано було б в травні. Але там багато заходів. Можна в перший тиждень червня. Щоб всі ті заходи закінчити і ще народ не починає у відпустки тікати. Я пам’ятаю День незалежності 2014 року, коли через сильний вітер і дощ всі заходи відмінили. Тут не вгадаєш. Звичайно, що ймовірність попасти на негоду набагато вища, ніж зараз. То буває раз в 10 років. А у вересні раз в 10 років нормальна погода. Вчора, наприклад до першої години дня то були не заходи були, а страждання і муки для всіх. Що для організаторів, що для людей. Тому цілком можливо, що ми розглянемо це питання.

Читайте також: 

На майдані Незалежності богатирі демонстрували силу та вправність

Незвичний турнір: у Хмельницькому зіграла збірна мерів України та зірки футболу

Хмельницькому - 587: що відбувалось у центрі міста (ФОТО)

Що і за скільки продавали на святковому ярмарку на Прибузькій

The Hardkiss привітав Хмельницький з Днем міста (ФОТО і ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (21)
  • Ksyusha Shevchuk

    Не варто. Дощ може і влітку йти
  • Валерій

    Перенести на середину травня, коли листя свіже на деревах і каштани цвітуть
  • Grisha Neizhmaslo

    На лютий треба, коли перша згадка про місто була. І в лютому багато людей в місті, всі вже набухалися і на лижах накаталися, а бараболя ще не виросла. Лютий давай!
  • Оксана Шутка

    Звичайно потрібно.  Ви тільки собі уявіть як діткам виступати в своїх концертних костюмах на сцені в такий холод!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО) 14:13 З крана тече іржава вода: яка причина і що робити 13:44 Як працюватимуть дитячі садочки влітку у Хмельницькому 13:20 Ціни на кавуни: за скільки продають у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 12:28 На Хмельниччині викрили групу «чорних» лісорубів, — ДБР photo_camera 11:57 Суди зобов'язали «Хмельницькобленерго» безкоштовно підключити електрику переселенці 11:27 Обласна ветлікарня незаконно купувала електровелосипеди у «свого» постачальника, — прокуратура
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up