Чому мешканці новобудови на Озерній скаржаться на “Електротранс”. Дізналися подробиці

Чому мешканці новобудови на Озерній скаржаться на “Електротранс”. Дізналися подробиці
  • Біля новобудови на провулку Залізняка розташована ділянка землі, яка належить “Електротрансу”.
  • Три роки тому мешканці домовилися із комунальним підприємством про передачу землі. 
  • Зі своєї кишені люди витратили близько 50 тисяч гривень на виготовлення кадастрового номера, вивіз сміття, корчування та планування ділянки.
  • В результаті, як розповіла голова ОСББ, у передачі землі їм відмовили.
  • Розповідаємо подробиці цієї історії. 

Провулок Залізняка, 24. За цієї адресою 3 роки тому “виріс” житловий комплекс “Престиж 2018”. Саме у 2018 році до стін будинку заселилися його мешканці. Чи не відразу помітили проблему - вид з вікон деяких квартир був не найкращим.  Поруч з будинком розташована ділянка землі, яка належить КП “Електротранс”. Її адреса - Степана Бандери, 70А. Три роки тому вона була вкрай занедбаною. Про це журналістці vsim.ua розповіла голова ОСББ багатоповерхівки Наталія. Саме із того й почалася історія, що тягнеться вже три роки. 

Фото вигляду ділянки до наведення мешканцями порядку

Що розповідає голова ОСББ

Тоді мешканці будинку на провулку Залізняка звернулися до міської ради із проханням передати їм частину ділянки в постійне користування. Наталія розповідає: разом із колишнім керівником “Електротрансу” вони заміряли площу землі й домовилися про її передачу.

Відео дня

У 2019 році на сесії міської ради надали дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок з метою передачі в постійне користування і згодом його погодили. У ході цього всього мешканці будинку заплатили за виготовлення кадастрового номера. Голова ОСББ каже, що вони стали наводити лад на землі, де невдовзі мали облаштувати все для свого комфортного проживання. При цьому мешканці будинку розробили проєкт благоустрою. На ньому - зона відпочинку, паркомісця, альтанка з мангалом та інше. Втім далі проєкту справа не пішла. 

Голова ОСББ додає, що стосовно передачі землі зверталися і до міського голови, і до його заступника Миколи Ваврищука. Ті обіцяють у всьому розібратися. А на їхні запитання: “Навіщо ви на тій території щось робили?, жінка відповідає - “Там був просто жах. З вікон було неможливо на це дивитися”. 

Фото після наведення порядку

Наталія говорить, що директор “Електротрансу” Сергій Бобух каже, що ділянка їм потрібна. Тож через це передати її в користування людям вони не можуть. Жінка каже, що загалом на роботи на цій землі вони з мешканцями витратили близько 50 тисяч гривень. Тому підняли питання стосовно компенсації цих грошей. Втім відповіді від “Електротрансу” так і не дочекалися. Жінка надала журналістці детальну інформацію щодо витрачених коштів:

Разом - 47 250 гривень. 

Як все пояснює заступник Симчишина і директор “Електротрансу”

З питаннями стосовно описаної вище ситуації, журналістка звернулася до заступника міського голови Миколи Ваврищука. Йому ця історія відома. Чиновник відповів, що комунальне підприємство має певні плани на цю ділянку землі. Конкретно які - не сказав. Проте підкреслив, що призначення даної землі - для будівництва тягової підстанції. 

Директор “Електротрансу” Сергій Бобух сказав, що домовленості між мешканцями і комунальним підприємством не скасовані. Він пояснив - наразі все поставили на паузу, аби детальніше вивчити дане питання. Мовляв, у планах - не лише дослухатися до жителів новобудови, а й подбати про комфортні умови для працівників комунального підприємства. 

Журналістка vsim.ua також поцікавилася, чи планують людям компенсувати гроші, за які вони навели порядок на земельній ділянці. Сергій Бобух відповів, що для цього йому необхідно надати перелік документів із цифрами й видами робіт. Загалом керівник “Електротрансу” каже - нині жителі на безкоштовній основі користуються цією землею. Тож все, що люди там облаштували, додав він, зробили лише для себе. 

Фото - до

 

Фото - до
Фото - після

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач33

    опппа, вдруг вспомнили про водителей, что им нужен душ и туалет, и комната отдыха на конечной..а раньше мозгов не хватало об этом подумать????

keyboard_arrow_up