30-річний торговець з базару: якби Хмельницький був людиною

30-річний торговець з базару: якби Хмельницький був людиною
  • Бренд Хмельницького має з'явитися вже у наступному році.
  • В міській раді провели соцопитування, на результатах якого і будуть формувати майбутні бренд.
  • Хмельничани навіть описували, яким уявляють місто, якби воно було людиною. 
  • Результати досліджень презентували на стратегічній сесії з розробки бренду.

Вже у грудні Агенція розвитку міста планує запустити відкритий всеукраїнський конкурс серед художників та дизайнерів на розробку бренду Хмельницького. Перш за все, вирішили провести соцопитування, з чим асоціюють місто самі жителі. Його проводили і у форматі анонімного, і у форматі відкритого в соцмережах. Результати представили сьогодні, 21 листопада, на стратегічній сесії з розробки бренду Хмельницького. Проаналізувати бачення хмельничан допомагали фахівці Креативної агенції "Readyto", які займалися ребрендингом Львова. 

Агенція розвитку міста займається наданням аналітичної, дослідницької, творчої підтримки у процесі реалізації Стратегії розвитку міста, а також налагодженням партнерських відносин з міжнародними організаціями з метою залучення зовнішніх досвіду, знань і коштів для реалізації та фінансування проектів розвитку міста.

Що розказують про Хмельницький друзям з інших міст

В онлайн-опитуванні, яке проводила Агенція розвитку міста, хмельничанам запропонували відпости на декілька питань. Зокрема, цікавились, що перш за все кажуть про Хмельницький друзям з інших міст. Як з'ясувалось, нарахували 38 асоціацій.

Відео дня
  1. Зелене місто: багато дерев, парків, скверів, чисте повітря
  2. Найбільший базар у Європі
  3. Цікавий ландшафт для велопрогулянок
  4. Річка
  5. Острів закоханих
  6. Ресторація Шпігеля
  7. Місто, в якому досить швидко відбуваються позитивні зміни
  8. При владі "Свобода"
  9. Музей науки "Еврика"
  10. Кінотеатр Шевченка
  11. Місто сімейного відпочинку
  12. Місто шопінгу
  13. Статуя барона Мюнхгаузена
  14. Пиво
  15. Географічне розташування
  16. Гарні дівчата
  17. Сучасне "живе" місто
  18. Поруч з Кам'янцем-Подільським
  19. Компактне місто
  20. Леся Нікітюк
  21. Набережна
  22. Місто відкрите до людей різних національностей
  23. Дендропарк "Поділля"
  24. Пляж в центрі міста
  25. Кав'ярні
  26. Спортивні майданчики
  27. Гостинні люди
  28. Найдешевше житло
  29. Активна молодь
  30. Фестиваль Rock&Buh
  31. Музей-студія фотомистецтва
  32. Одна із столиць періоду УНР
  33. Фестиваль Green Fest 
  34. Єдина в Україні школа іконопису
  35. Можливість створювати нові проекти (притомна влада)
  36. Поруч Меджибіж
  37. Фігури Миколи Мазура
  38. Університет

Якби Хмельницький був людиною... 

В анонімному опитуванні, яке проводила міська рада, одним з питань було "Уявіть, що місто Хмельницький - це людина". Хмельничани могли описати колір волосся, професію, характер міста як особистості. Відповіді мешканців розділили на три групи: 

  • Чоловік 50-60 років, або торговець, який торгує 30 років на одному місці, або інженер, або дрібний чиновник, який 30 років не змінював робочого місця. Зловживає алкоголем, не любить нічого нового, неохайний, носить дорогий одяг на немите тіло.
  • Молодий чоловік, можливо вихідець із села, вчиться, прагне до чогось нового, динамічний, але радше безробітний. Може бути фрілансером, може бути кваліфікованим професіоналом, який полюбляє кататися на велосипеді, але завжди не до кінця знає, чого хоче від життя. 
  • Чоловік 30-40 років, брюнет, характер поміркований, підприємець. Не дуже освічений і культурний, хоче розвиватися, хоча до всього нового ставиться обережно. 

Що думають про Хмельницький мешканці інших міст

Як показали дослідження, які проводила Агенція розвитку міста спільно з колегами зі Львову, найбільше Хмельницький асоціюють з базаром та хорошими людьми. Чимало знають про "Хмельпиво" та те, що місто є транзитною зупинкою. 

В грудні оголосять конкурс на розробку бренду

На стратегічній сесії по розробці бренду представники різних галузей бізнесу, культури, освіти, міського господарства, громадських діячів, професіонали з маркетингу і реклами обговорили результати опитування хмельничан. Пропозиції та зауваження експерти львівської компанії Readyto зафіксували й оформлять у документ та нададуть висновки.

Пізніше разом з Агенцією розвитку сформують технічне завдання для розробки бренду і складуть дорожню карту з просування бренду. Розробника бренду визначатимуть на відкритому конкурсі, який Хмельницька міська рада оголосить у грудні і у якому зможуть взяти участь компанії, дизайнери та художники з усієї країни.

"Хмельницькому потрібні мешканці, які розповідатимуть трохи більше, ніж базар-вокзал-парки-Пономарьов"

Всеволод Поліщук, піар-стратег компанії "Readyto"

- Хмельницькому потрібні інвестори, Хмельницькому потрібні творчі люди та люди науки, Хмельницькому потрібні туристи. Зрештою, Хмельницькому потрібні більш задоволені мешканці, які розповідатимуть про своє місто трохи більше, ніж базар-вокзал-парки-Пономарьов. А такі переваги тут є.

Наприклад, поки ми у Львові тільки мріємо про Музей науки чи Парк науки і креативності, тут уже діє Еврика. Тут є фестивалі Green Fest і Rock & Buh, кілька разів на рік гастрофест "Подільські страви". Єдина в Україні школа іконопису і Музей фототехніки. Скульптури Мазура і пам'ятник Мюнхгаузену. Кілька дуже якісних ресторанів, один із них, на мою скромну думку - з найкращих в Україні. Тут є легендарна зінківська ковбаса і цукерки з шоколаду з хроном.

Тут є Острів закоханих і прогулянка катером. Тут є аквапарк і пляж у центрі міста. Звідси близько до Меджибожа і Кам'янця-Подільського. Тут шиють все, що тільки можна, для яких завгодно брендів: можна відкривати Першу хмельницьку копальню кросівок чи Майстерню піджаків і справедливості. Тут є кілька тисяч айтішників, спільнота винахідників, художники, поети, панк-гурти, і зрештою, тисячі людей, які завдяки тому ж базару мають досвід підприємництва.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Пасажир

    Хмельницький - це відсутність свободівців (особливо Бурлика, Симчишина і його команди), а також відсутність хамовитих, невихованих заздрісників
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up