Чверть мільйона на квіти: вулиці Хмельницького прикрасять підвісними клумбами

Чверть мільйона на квіти: вулиці Хмельницького прикрасять підвісними клумбами
  • Вздовж вулиць і в парках до стовпів чіпляють вази із квітами.
  • На таке прикрашення міста витратили 250 тисяч гривень.
  • Квіти висаджують однорічні. У 2018-ому доведеться купувати і висаджувати нові.

 

Вулиці Хмельницького озеленюють. На стовпах чіпляють підвісні клумби із квітами. У них висаджують пеларгонію і сурфінію. Скільки коштів витратили на таке прикрашення вулиць міста і як за цим доглядатимуть, vsim.ua запитали в директора комунального підприємства Миколи Дроздова.

Виявилося, що клумби тішитимуть хмельничан не довго. Вже наступного року потрібно буде висаджувати нові квіти. В КП по зеленому будівництву і благоустрою міста кажуть, що ці загинуть вже при перших заморозках.

Відео дня

- Почали встановлювати підвісні клумби тиждень тому. Зараз роботи продовжуються. Всього буде 300 підвісних клумб. Цього року купили 250. Інші у нас були раніше. Будуть вони на кругах біля «Темпу» і «Катіону» на рекламних стовпах, в парку Франка, по Проскурівській, біля «Вічного вогню», на майдані Незалежності, по Гагаріна, мосту на Трудовій, Толстого, на Кам’янецькому мосту. Висаджуємо пеларгонію і сурфінія, - каже директор КП по зеленому будівництву і благоустрою міста Микола Дроздов. - На вази ми витратили майже 200 тисяч гривень. Вартість кожної залежала від розміру. На тролейбусні стовпи потрібно було більші. Частину квітів купили за близько 50 тисяч гривень. Інші вирощували самі. Квіти всі однорічні. При заморозках вони загинуть. Наступного року будемо садити нові. Багаторічні не практикуються практично ніде. Квіти, які висаджуємо, потрібно поливати мінімум раз в два тижні. Так нам рекомендують. Якщо будуть дощі, то рідше. Якщо літо буде засушливе, то частіше.

Уже прикріпили клумби на Проскурівській і біля майдану Незалежності. Коли прикріплять усі 300, комунальники точно сказати не можуть.


 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Максим Кононов

    Может идея и не плохая, но смотрится оно как на корове седло
  • Ольга Ковта

    Не завадило би вулиці прибирати.Деякі тротуари після зими не підмітали.

    Valera Rosanov reply Ольга Ковта

    то все продумано. люди дивляться на квіти (які вгорі) і не бачать те, що під ногами)))
  • Irina Koval'

    Та це з круто (я не про гроші). Місто потрібно прикрашати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up