“Дайте можливість працювати”: хмельницькі ресторатори мітингували проти карантину вихідного дня (ФОТО, ВІДЕО)

“Дайте можливість працювати”: хмельницькі ресторатори мітингували проти карантину вихідного дня (ФОТО, ВІДЕО)
  • МОЗ України запропонувало уряду ввести карантин вихідного дня.
  • Він передбачає закриття закладів харчування протягом двох днів - суботи й неділі.
  • Хмельницькі ресторатори таку ідею не підтримують.
  • Біля Будинку рад сьогодні, 11 листопада, влаштували акцію протесту. 

“Ми проти карантину вихідного дня”, Стоп фейк пандемія”, “Дайте можливість працювати”, - із таким написами на плакатах і прапорах вийшли хмельницькі ресторатори на мітинг. Аналогічний захід сьогодні, 11 листопада, відбувся в багатьох містах України. 

Власники кафе й ресторанів обурені ідеєю карантину вихідного дня. Кажуть, це завдасть удару по їхньому бізнесу. Ресторатори проти будь-яких обмежень в їхній роботі. Мовляв, запровадження карантинних правил не виправить ситуацію з COVID-19 в Україні. Мітингувальники прийшли на акцію із кухонним обладнанням. Черпаками й каструлями гуркотіли доки до підприємців не вийшли представники місцевої влади. Що там було й чим закінчився мітинг?

“Обмеження мають бути для всіх однаковими”

Ввести певні обмеження уряду запропонувало МОЗ України. Зробити це хочуть, аби уникнути жорсткого локдауну, ймовірність якого є через велику кількість захворювань. Карантин вихідного дня передбачає обмеження роботи у суботу та неділю торгових центрів й розважальних закладів. А також внести певні зміни у роботу закладів харчування. Їм пропонують працювати виключно “на виніс”. 

Відео дня

Із пропозицією Міністерства охорони здоров’я не згодні ресторатори. Щоб висловити своє невдоволення, у містах України сьогодні, 11 листопада, влаштували мітинг. Приєдналися до такої ідеї і хмельницькі підприємці. Зібралися вони о 10 ранку, на майдані Незалежності. Серед рестораторів були власники “Папапабу”, працівники “Нашого пива”, піцерії “Мрії”, комплексу “СВ” та інші. На площу взяли із собою плакати із написами на кшталт “Немає роботи - немає податків”. 

Серед учасників мітингу був і власник "СВ" Віктор Вікарчук. Допоки він вів пряму трансляцію з місця події, працівники його закладу прийшли із прапорами, на яких було написано “Стоп фейк пандемія”.

Представники деяких закладів принесли на майдан каструлі та черпаки. Їх використовували для виклику на майдан представників місцевої влади. Допоки останні були в дорозі, хмельницька рестораторка Олена Пенкаль розповіла, чому прийшла на захід. За її словами, несправедливим є і те, що нині закладам харчування дозволено працювати до 22 години. 

Чи працюватимуть хмельницькі заклади 14-15 листопада?

Метою учасників акції протесту було надати звернення через органи місцевої влади до Кабміну. Для цього впродовж мітингу збирали підписи рестораторів. Виявилося таких 89. 

Папери із зверненням хмельницьких рестораторів передали представникам хмельницької ОДА та міської ради. Ті пообіцяли, що надішлють все на розгляд до вищих органів. Водночас заступник міського голови Володимир Гончарук пояснив, що поки немає розпорядження уряду - ресторани і кафе у Хмельницькому мають право на роботу. Тому найближчі вихідні вони працюватимуть. Власники закладів, офіціанти, кухарі та інший персонал відповіли, що у випадку введення заборони на їхню роботу, будуть виходити на мітинги й надалі. Мовляв, наступного разу їх буде значно більше. 

Фото з мітингу дивіться у нашій галереї.

Детальніше, як пройшов мітинг переглядайте у нашій трансляції, яку журналіст vsim.ua вів з місця події. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Іван Косоок

    Бюджетники, давайте зробимо карантин понеділок та вівторок. Дармоїди ви, які нездатні підійти до проблеми з точки зору економічної доцільності цих проблем. Неходіть в ресторани та ринки, вас невігласів хтось змушує це робити?
  • Александр Дорофий

    а почему не в киеве ?
  • Игорек

    Дуже хитромудрі, нехай переходять на загальну систему оподаткування з касовими чеками і тд, тоді будем їм платити ущерб, а так дулю вам
  • Marina Tomchyshyna

    Мені шкода лікарів, які зараз останні сили віддають на роботі, рятуючи життя. І шкода сім'ї, які вже втратили рідних через цю хворобу. Ніхто не каже закривати повністю кафе і ресторани. Лише на вихідні. У наших людей соціальна відповідальність на 0. Він краще піде в кафешку сьогодні, а завтра його родина буде по 10 тис. грн викладати на лікування. Це в кращому випадку. А гіршому - по 25 тис. за 1 укол. І дай Бог, щоб він ще допоміг.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up