Де в Хмельницькому можна дешево та смачно пообідати

Де в Хмельницькому можна дешево та смачно пообідати
Шалений ритм життя не завжди дозволяє на обідню перерву потрапити додому, де їжа завжди найсмачніша та найдешевша. «ВСІМ» пропонує список недорогих закладів громадського харчування, де можна поїсти на 25 гривень.

Хтось приносить з дому «тормозки» із їжею, хтось перекусує пиріжками та булочками, але є й такі, хто обідає у дорогому ресторані, не шкодуючи грошей. Сьогодні багато закладів пропонують відвідувачам комплексні обіди. Більшість із них знаходиться у центрі міста.  

Журналісти «ВСІМ» провели опитування в нашій групі «ВКонтакте», аби з’ясувати, скільки хмельничани готові витратити на обід. 40% проголосувало за те, що найбільш прийнятною сумою є 15-25 гривень. Саме на неї ми і орієнтувалися, коли перевіряли,  де  можна втамувати голод під час обідньої перерви.

Кафе «Столичний» на Театральній, 10 

Відео дня

Незважаючи на обідній час, людей у закладі було небагато. У великій залі лише п’ять столиків займали клієнти. Голосна попса з М1 та темрява у приміщенні заважали спокійно пообідати. Отже, наше меню складалося із салату з капусти і огірків, відвареного рису з овочами та парової курячої котлети. За все заплатили 27,70 гривень. Найдорожчою була котлета, яка, до речі, із вибору м’яса виявилася найдешевшою, – 13,25. Щодо смаку, то заклад виявився не найсмачнішим, оскільки в салаті було багато гіркоти через, ймовірно, старі огірки, а рис був розварений, тому ми не доїли наш обід повністю. Ціни на перші страви тут порівняно дешеві. Наприклад, борщ коштує майже 9 гривень, а суп гороховий – 5,50 гривень.

 «Домова кухня», Володимирська, 79

Ще один заклад, де можна смачно поїсти та непогано при цьому заощадити, ми знайшли у центрі міста, на Володимирській, 79. «Домова кухня», - їдальня має своїх постійних відвідувачів, які забігають сюди на обід, аби перекусити «по-домашньому».
Їдальня працює з десятої до шостої вечора. Однак, вже після обіду великого вибору тут можна не застати. 
Меню тут немає. Привітна жінка-кухар розповіла те, що приготувала сьогодні й одразу пропонує вибрати. Замовляю традиційно – борщ на перше, картопля пюре, салат із капусти та котлета із свинини – на друге. Вартість котлети з усього набору найбільша – близько десяти гривень. Увесь обід обійшовся мені у 23 гривні, ще 40 копійок – шматочок хліба. На компот чи сік коштів не вистачило. Однак, цього вистачило, аби добре поїсти. Їжа без перебільшення смачна, а порції великі. Борщ подають зі сметаною, а гарнір поливають підливкою.

Їдальня заводу «Новатор»Якщо ви захочете перекусити дешево і сердито,  то ця їдальня саме для вас. Але є один мінус. Потрібно встигнути хоча б до 13:00, інакше усю смакоту уже розберуть працівники заводу. Ми завітали сюди о 13:30 і змогли вибрати з того, що залишилося: червоний борщ, плов без м’яса та салат із капусти. Разом із двома шматочками хліба це обійшлося всього в 11,82. Незважаючи на таке «вегетаріанське» меню, вдалося добре поїсти. Борщ виявився дуже смачним. Плов, хоч і без м’яса, мав непоганий смак, як на маленьку ціну. Не можна цього сказати про салат. Склалося враження, що його приготували декілька днів тому. Сухувата капуста і гіркуватий присмак. Несвіжим був і хліб.

Їдальня №48 на Героїв Майдану, 36Із усіх відвіданих нами харчівень тут вдалося наїстися найбільше. І ціни не «кусаються». Смачний і поживний овочевий суп обійшовся всього в 5,71, котлета із свинини – 9,93, картопляне пюре – 4,50. Смаковитим був і компот з яблук, за який заплатили всього 1, 67. Салат з буряка мав прісний присмак, не врятувала навіть сіль. Загальне враження про їдальню зіпсував зачинений туалет, до якого потрібно просити ключ у привітної жіночки-кухаря. Вода в рукомийнику тут тече погано. Нема й елементарного - мила.

Ресторан «Україна», Проскурівського Підпілля, 73На літньому майданчику ресторану можна непогано перекусити в обідню пору. Правда, якщо у вас обмежений бюджет, вибір буде невеликий. Порівняно із іншими закладами ціни тут високі. Виправдання цьому можна найти у смаку. Червоний борщ виявився найсмачнішим з усіх перших страв, які ми спробували. Це можна сказати і про овочеве бурітто. Заплативши за усе це 25,50 гривень, наїстися не вдалося. Підсумок – смачно, але не ситно.

Кафе «Luxor Plaza», на майдані Незалежності Хоч заклад і знаходиться у будівлі, де засідають посадовці, але людей у костюмах в обідню пору ми не застали.  Привітна жіночка швидко розповіла нам, що є у меню. Вона порадила,  що краще взяти, аби «влізти» в 25 гривень. Усе виявилося смачним. Але всього було мало… Щоб насититися тут, потрібно викласти більше 25 гривень. Найбільше «б’ють по кишені» традиційно м’ясні страви. Найдешевша рибна котлета коштує 14 гривень. Довелося брати половину порції супу та гречаної каші, щоб обід виявився більш економним.

Кафе «Центральне» на Гагаріна, 5Чи не найбільший асортимент у готельному кафе. Поки кухар перелічив усі страви, ми уже забулися, на яку суму ми розраховуємо. Їжі набрали на 30,05 гривень. Майже половину суми пішло на рибну котлету на пару – 14 гривень. Попри пізній для обіду час (15:25) усі страви тут були свіжими та смачними. І порції немаленькі. Котлету, розміром з кулак, доїдали через силу. Велика порція розсольника  обійшлася в 7 гривень, півпорції гречки -2,25. 6 гривень тут коштує салат "Дністер". Одним із недоліків закладу є те, що прибиральниці не зважали на клієнта і робили свою роботу прямісінько у нас під носом.  

ВСІМ смачного обіду!!!

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Тетяна Козаченко

    Ритуальний обід в Новаторі--ЖАХ! Не смачно, не якісно, халатно, вкрадено по максимуму! Навіть, на 1/5 від заплочених грошей на столі не було. І ще: ПІДМІНИЛИ принесене нами спиртне!!! Телефон вже завідувачка не бере!
  • Бесага Людмила

    новатор?????????? зовсім не смішно!!!!! нікому не радила б там їсти......
  • Анонім

    Жаль, что запретили показ "Инспектор Фреймут" на "1+1". Хорошая была передача...
  • Анонім

    З вересня по кінець навчального періоду - столова "кулінарного" технікуму по Камянецькій. Малопримітна,  вибір меню невеликий , дешево, до 15-20 грн.Порції пельменів розходяться швидко. По Київській - біля бувшого автопарку , ціни так собі. Біля райдержадміністрації  (  вул. Камянецька, а/с № 5 )  - кафе на другому поверсі , ціни як у кафе.  У столовій "Новатора" варто встигнути на 11-30.Випічка , коржики - чудові ! Недалеко ще дві столовки : по "Молодіжній" - біля вїзду в тролейбусний парк- заходять як водії так і.. ; та біля заправки "SunOil" - автопарк ( заходять водії та працівники подакткової ). Ринок  на Львівському ш. годують підприємці - плов у горнятку, пиріжки,гарніри, салати  і т.д

keyboard_arrow_up