Департамент соцзахисту переїхав на Володимирську. Як виглядає будівля

Департамент соцзахисту переїхав на Володимирську. Як виглядає будівля
Поки не відкрили центральний вхід, хмельничани заходять через "чорний"
  • 12 місяців і 5 мільйонів пішло на ремонт будинку по Володимирській для працівників соцзахисту.
  • Тиждень тому вже почали приймати громадян.
  • Пускають всіх поки що через “чорний” вхід. А на кабінетах ще не повісили таблички з назвами. 

У п'ятиповерхівці на Володимирській, 109 раніше був корпус заочного факультету ХУУПу. Однак будівля довгий час пустувала. Її дали в оренду обласному соцзахисту на 25 років. Туди вирішили перенести підрозділи Департаменту, які розкидані по всьому місту. Навіть виграли грант від ЄС на створення у місті Управління регіональним розвитком ринку праці. Планували зробити ремонт з вересня по грудень минулого року. Вже у лютому Департамент мав переїхати у нове приміщення. Але не встигли. Будівля виявилась аварійною і робіт побільшало.

Ремонтували та облаштовували будівлю як за кошти ЄС, так і за гроші, які виділив обласний бюджет. Роботи виконувало ТОВ «Гама – Техніка Лтд». Спочатку планувалось, що на капремонт приміщення піде 3,5 мільйони гривень: 2 мільйони з коштів гранту та 1,5 з бюджету області. Пізніше, коли коригували проектно-кошторисну документацію знадобилось ще 1,2 мільйона гривень.

Як приймають громадян

Раніше Департамент соцзахисту розташовувався за чотирма різними адресами. Частково знаходився на майдані Незалежності. Також соцзахист займав приміщення обласної податкової, що на Героїв Майдану, Держказначейства на Свободи та міського центру зайнятості на Пилипчука.

Відео дня
Таке оголошення залишили у колишньому приміщенні Департаменту на майдані Незалежності

З колишніх будівель Департамент з’їхав. Тепер все зібрали на Володимирській, 109. Вже тиждень саме там приймають хмельничан.

Центральний вхід відкриють з 18 вересня

Поки біля центрального входу у приміщення ще працюють будівельники, зайти у будівлю можна “чорним входом”. Залізні двері та стіни розмальовані написами. До них ще не дійшли руки робітників, які займаються фасадом.

Автомобілів багато, пройти - неможливо

Ліворуч від “чорного” входу - парковка для автомобілів. Та її вже стає малувато. Деякі машини змушені паркуватися на проході.

Спеціалісти на першому поверсі працюють за старими комп'ютерами

У холі на першому поверсі зустрічають спеціалісти, які обслуговують хмельничан. У так званій громадській приймальні вже облаштували шість робочих місць. Ще 5 - у кабінеті навпроти. В Департаменті кажуть, поки працюють у тестовому режимі.

На рецепції сидітиме адміністратор і направлятиме хмельничан до спеціалістів

Прямо по коридору виходимо у хол, в який хмельничани будуть заходити через центральний вхід. Ліворуч розмістили невеликий кабінет за типом “Єдиного вікна”, куди можна буде здати документи. Праворуч знаходиться рецепція, де адміністратор консультуватиме, до якого спеціаліста підходити з конкретним питанням.

У віконечці ліворуч від центрального входу прийматимуть заяви і документи

Що змінилося

Внутрішні роботи у приміщенні вже завершили. Будівельникам залишилось ще утеплити фасад та доробити центральний вхід. Департамент соцзахисту зайняв всю п’ятиповерхівку, окрім другого поверху. В нову будівлю перевезли меблі і техніку, яка була у попередніх приміщеннях. Також закупили нові стільці в актову залу та декілька столів. 

Робітники облаштовують центральний вхід до будівлі

На першому тепер - громадська приймальня для хмельничан. Окрім цього, біля рецепції знаходиться канцелярія та відділ надання матеріальної допомоги. На третьому та четвертому поверхах - безліч кабінетів. Розібратись, куди заходити, важко. Кабінети лише пронумеровані. Таблички з назвами підрозділів та прізвищами керівників обіцяють поставити протягом тижня.

Замість табличок з назвами кабінетів - поки лише номери

На третьому розташувалася приймальня директора Департаменту та заступників, управління праці і зайнятості, а також управління соціальних гарантій, компенсацій, моніторингу пільгового забезпечення та у справах сім’ї.

Працівники Департаменту вже облаштували робочі місця

На четвертому поверсі буде знаходитись бухгалтерія, юридичний відділ та управління соціального захисту пільгових категорій громадян.

В актовому залі ще навіть не розпакували новенькі стільці

На п’ятому поверсі вже зробили актову залу. Там будуть проходити засідання та збори.

Офіційне відкриття планують на 26 вересня. Саме до того часу планують завершити всі будівельні роботи

Новий стіл та стільці поставили на першому поверсі. Тут містяни можуть написати заяву
Комп'ютери для Департаменту не купляли. Перевезли старі.
Працівники вже облаштували столи. На них статуетки, папери, ручки і чашки
Столи закупили лише для громадської приймальні, що на першому поверсі
Працівники ще не можуть звикнути до нового приміщення
Фасад тільки почали ремонтувати

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Lidija Banashko

    Подивіться на "привітні" обличчя спеціалістів-бюрократією так і несе , Не думаю що від кількості повехів, які зайняв Департамент , покращеться  підхід до кожного, хто прийде  зі своєю проблемою. Автомобілів не зменшиться, бо  майже в кожного" відповідального" начальника відділу,думаю, є авто...
  • Анна Островська

    вони там і ганяли до цього
  • Микола

    Взагалі, перед тим, як переносити департамент, потрібно було облаштувати парковку. Тому, що авто в дворі будинку №72 вже дістали!!!!! Не проїхати, не пройти. І дітей страшно випускати в двір. Тому що авто не тільки перекривають доступ до дитячого майданчика, але й "ганяють" через арку, як навіжені.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 12:03 Росіянин мав дві земельні ділянки на Хмельниччині. Їх конфіскували 11:16 BULKA маркет у зв’язку з відкриттям нового магазину шукає працівників (новини компаній) 11:07 Хмельницький комунальник може сісти на 10 років за хабарництво 10:02 Скільки коштує ванна гарячої води у Хмельницькому 09:01 Постраждала жінка та пошкоджено будинок: наслідки атаки на Хмельниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up