Депутати Хмельницької облради не поспішають підтримувати Драгана, поки не дізнаються ім’я другого зама

Депутати Хмельницької облради не поспішають підтримувати Драгана, поки не дізнаються ім’я другого зама
Михайло Загородний на черговій сесії облради знову пропонуватиме депутатам обрати Олександра Драгана своїм першим заступником. Чи може керівник «Самопомочі» розраховувати на підтримку депутатів не з «БПП» та власної політичної сили, а з інших фракцій обласної ради дізнавались журналісти «ВСІМ».

На минулій сесії облради Драгану забракло 6 голосів, аби стати першим замом Михайла Загородного. Наразі представники більшості фракцій ще не визначились, чи підтримають Драгана через тиждень, 21 квітня. Адже прізвище кандидата на посаду другого заступника поки залишається невідомим. 

Минулої сесії політсила «За конкретні справи», яка має найбільше депутатів у облраді, блокувала президію саме через відсутність їх представника у списку кандидатів на посади замів. Власне, щоб ситуація не повторилась, «герегівці» надіслали свої пропозиції Загородному в листі.

Віталій Олуйко, «За конкретні справи»:

Відео дня

–  Те, що ми не можемо сформувати робочі органи ради, – це ганьба. Сьогодні ми обурені, адже з нами жодних переговорів не ведуть. Ми, як найбільша фракція, мали претендувати на посаду голови. Однак ми відмовились, і публічно підтримали Загородного. У свою чергу він своїх зобов’язань і досі не виконує. У листі ми виклали наше бачення, як шляхом статистичного моделювання вирішити проблему. Так ми врахуємо, скільки виборців проголосували за різні політсили. Це загальноприйнятий демократичний європейський досвід. Також ми запропонували представити опозицію в президії облради, чи віддати їй бюджетну комісію. Ми ініціюємо з цих питань «круглий» стіл. За його результатами і приймемо рішення для подальших наших дій.

Валерій Лесков, ВО «Батьківщина»:

– Підтримати чи не підтримати Драгана на посаді першого заступника, ми вирішимо лише тоді, коли будемо знати прізвище іншого заступника. Ще на першій сесії наша фракція офіційно висунула мене кандидатом у перші зами. Чи будемо ми пропонувати свого представника на посаду другого заступника, визначимось після консультацій з керівниками фракцій, які створять більшість.

Тетяна Зеленко, «Радикальна Партія Олега Ляшка»:

 –  Наша фракція ще не визначились, ми не знаємо реальної ситуації, а також, кого висуватимуть другим заступником. Ми зберемось фракцією 18 квітня і тоді вирішимо, кого підтримаємо, а кого – ні. Та, зрештою, чи підтримаємо когось взагалі. Жодних упереджень у нас ні до кого немає.

Сергій Іващук, «Аграрна партія України»:

–  Стосовно кандидатури першого заступника, то будемо підтримувати "Самопоміч", адже намагаємося працювати в інтересах області. Щодо другого заступника – ведемо консультації.

Іван Гончар, «ВО Свобода»:

– На даний момент я думаю, сам Загородний не знає, кого оберуть. Процес затягнувся, а коли процес затягується, деколи він буває безкінечним.

Отож, аби дізнатись, чи отримає голова облради своїх заступників, або і надалі працюватиме самотужки, залишайтесь разом зі «ВСІМ».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Прямо как в Раде )
  • PAL

    Так и будут делить должностя весь срок. А область, да кому она нужна?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up